Jio en Laura van Fearless Tattoo winnen 'Shop Wars' editie van 'Ink Master'

dinsdag 9 april 2019
Foto: MTV - © Viacom Benelux 2019

Jio en Laura mogen zich Meesters van de Lage Landen noemen. Na een spannende eindsprint maakte presentator Dennis Weening bekend dat het Nederlandse duo deze spannende nek-aan-nek race heeft gewonnen en de titel 'Meesters van de Lage Landen' op hun naam mag schrijven.

Tijdens de intense finale tussen Renee en Rinalds van het Belgische Silver Shade en het Nederlandse team van Fearless Tattoo liepen de gemoederen hoog op. Ink Master zou namelijk Ink Master niet zijn wanneer er geen spannende twist in het spel zat. Dat was in deze finale aflevering niet anders. Aangezien iedere tattoo-artist ooit begonnen is met op zichzelf te oefenen, moesten ook de duo’s hieraan geloven. Deze dubbelrol viel niet bij iedereen in de smaak. Na een tweede opwarmer, was het tijd voor het meesterwerk van de finale: een tweeluik.

Alles waar de duo’s in de afgelopen weken op zijn getest; compositie, creativiteit, strakke lijnen, shading en niet in de laatste plaats samenwerken en communiceren kwamen samen in deze laatste opdracht. Een extreem heftige opdracht die resulteerde in een ware nek-aan-nek race. Twee teams die tot het uiterste zijn gegaan om die titel op hun naam te zetten.

Na zes uren werken bleek uiteindelijk Fearless Tattoo de ultieme winnaar, zo besloot de jury unaniem. Zij hebben daarbij gelet op shading, details, strakke lijnen en vooral of het tweeluik echt één geheel was. Fearless Tattoo mocht vanavond de titel en award in ontvangst nemen.

Het was een bijzondere ervaring voor de jonge tattoo-artists. Ze werden volledig uit hun comfort -zone gehaald, met tattoo's die je normaliter niet snel zet, het omgaan met tijdsdruk en de camera's om je heen die alles vastleggen. De strijd was zwaar, vermoeiend en uitdagend en ze troffen in de finale ook nog eens hun - in hun eigen ogen - grootste concurrent: Silver Shade Tattoo.

De Haagse Jio en Laura gaven zich op voor de show omdat het hen leuk leek om eens op een andere locatie te werken dan in de eigen shop. Ook de nauwe samenwerking met elkaar leek hen een mooie uitdaging. De twee deden de naam van hun shop - Fearless Tattoo - eer aan: zonder angst en vol overgave stortten ze zich in de spannende finale.

Laura: 'We hebben er alles aan gedaan om te winnen, we hebben echt moeite gedaan om elke week mooi werk te laten zien.' Jio: 'Het waren een hoop koude zware dagen met weinig slapen, dus om daarna nog de winst te pakken voelt natuurlijk heel goed. Het is voor ons ook een soort bewijs dat we kunnen samen werken en een sterke band hebben.'

Spike feliciteert Fearless Studio met hun titel en prijzengeld! En dat wordt goed besteed:  Laura: 'Ik had mn meiden beloofd dat als ik zou winnen dat we een weekendje weggaan op mijn kosten haha.' en Jio vertelt: 'Ik rij op het moment in een hele oude Seat Ibiza, een nieuwe mooie SUV is altijd welkom hahahah.'

Nog niet uitgekeken na deze spannende finale? In John & Cor gaan nog ff door kijken de heren elke week, in hun eigen tattoo shop in Amsterdam, de Ink Master aflevering terug. Tijdens de terugblik geven zij hun visie op wat zij - en de kijker - gezien hebben. Hun rappe tong, cynische humor en gezonde dosis zelfspot zorgen voor rake opmerkingen en keiharde one-liners.

John&Cor gaan nog ff door: aanstaande woensdag om 16.00 uur kijken ze de finale aflevering terug op het YouTube kanaal van Spike!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers