John de Mol lanceert nieuw format 'Utopia'

woensdag 4 december 2013

De bedenker van 'Big Brother' en 'The Voice', John de Mol, pakt opnieuw uit met een realityshow. Zelf omschrijft hij het programma 'Utopia' als 'een nieuwe stap in reality-tv'.

Vijftien mensen leven een jaar lang in een maatschappij die ze zelf scheppen.


De kandidaten worden gedurende een jaar afgezonderd op een terrein van 2,5 hectare. Het enige wat ze krijgen is een oude loods, enkele dieren, water en elektriciteit, een klein geldbedrag en een gsm met 25 euro belwaarde op. 'Het is de bedoeling dat ze zelf hun wetten en regels maken. Alles kan', aldus John de Mol.

Het programma gaat begin volgend jaar van start. Er schreven zich 4.500 mensen in. Daar blijven er nu nog veertig van over. Wie uiteindelijk de vijftien uitverkorene zullen zijn, wordt eind december bekendgemaakt. 'Het is een heel ander soort deelnemers dan bij bijvoorbeeld 'Big Brother'. Er zitten wereldverbeteraars, ondernemers, tandartsen, F16-piloten en schrijnwerkers tussen', zei de Mol.

Vanaf 6 januari zal er elke dag een aflevering te zien zijn op de Mol's zender SBS 6. Normaal gezien loopt het programma tot 31 december 2014, maar de kandidaten mogen ook langer blijven.

Bron: deredactie.be

DOSSIER: 'Utopia' (SBS 6)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers