Michiel Huisman in 'The Haunting of Hill House' op Netflix

dinsdag 28 augustus 2018
Foto: © Netflix/Coopr 2018

De deuren van 'The Haunting of Hill House' gaan officieel open op vrijdag 12 oktober, wanneer de nieuwe, langverwachte 10-delige serie exclusief en wereldwijd beschikbaar is op Netflix.

De hoofdrollen worden gespeeld door Michiel Huisman, Carla Gugino, Timothy Hutton, Elizabeth Reaser, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas, Kate Siegel, Victoria Pedretti, Lulu Wilson, McKenna Grace, Paxton Singleton, Violet McGraw en Julian Hilliard.

'The Haunting of Hill House' is een moderne adaptatie van Shirley Jackson’s iconische roman. Het verhaal gaat over een groep broers en zussen die als kinderen opgroeide in een huis dat later het meest beroemde spookhuis van het land werd. Eenmaal volwassen komen ze na een tragedie weer samen om de geesten uit het verleden te confronteren. Waar sommige geesten alleen op de loer liggen in hun gedachten, lijken anderen echt rond te sluipen in de schaduwen van Hill House.

Horror mastermind Mike Flanagan ('Hush', 'Oculus', 'Gerald's Game') heeft 'The Haunting of Hill House' gecreëerd, geregisseerd en werkte mee als executive producer. De serie is een complex familiedrama verpakt in een griezelig horror verhaal. Aan 'The Haunting of Hill House' werkten verder Trevor Macy mee als executive producer, Meredith Averill als co-showrunner en executive producer, en Justin Falvey en Darryl Frank als executive producers. 'The Haunting of Hill House' is geproduceerd voor Netflix door Amblin TV en Paramount Television.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers