National Geographic verkent onze toekomst op MARS

dinsdag 18 oktober 2016

In 2030 zullen er mensen aankomen bij Mars, heeft de Amerikaanse president Barack Obama afgelopen week aangekondigd.

Ruimtevaartorganisaties als NASA en ESA/ESTEC bereiden bemande Mars-missies voor en ook commerciële bedrijven geloven erin. Reden voor National Geographic om in de maand november stil te staan bij onze toekomst op Mars, met onder meer de première van een documentairereeks, een coververhaal in het tijdschrift en een groot Mars-boek.


Landing ExoMars
De aftrap van de National Geographic Mars-maand, op woensdag 19 oktober, valt samen met de landing van de ESA-missie ExoMars op de Rode Planeet. National Geographic zendt de landing van de module Schiaparelli rechtstreeks uit, met eigen verslaggeving vanuit het ESA-vluchtcentrum in Darmstadt. In de studio praat presentator Eddy Zoëy met experts, onder wie planeetdeskundige Sebastiaan de Vet. De uitzending 'Landing on Mars LIVE' begint om 16.00 uur. ook worden er verschillende documentaires over Mars uitgezonden.

Coververhaal
Een week later ligt het novembernummer van het tijdschrift National Geographic in de winkel. 'Wanneer gaan we?', heet het coververhaal, waarin wordt ingegaan op de mogelijkheden en onmogelijkheden van het reizen naar Mars. Het tijdschrift bevat voorts een grote poster van Mars, die laat zien wat er bij kolonisatie van de planeet allemaal komt kijken.

Nieuwe serie 'MARS'
Op 13 november zenden National Geographic en FOX de eerste aflevering uit van de zes delen tellende miniserie 'MARS'. Aan de serie, verteld vanuit het perspectief van fictieve Marspioniers die zich in 2033 op de planeet hebben gevestigd, werken tal van topwetenschappers mee. De geïnterviewden zijn onder meer ondernemer en Space-X-eigenaar Elon Musk, auteur van het boek Packing for Mars Stephen Petranek en manager van de Mars-missie in 2020 Jennifer Trosper. Na de première is MARS vervolgens elke zondag te zien om 22.00 uur op National Geographic Channel.

Vanaf 28 oktober is daarnaast het boek Mars. Onze toekomst op de Rode Planeet verkrijgbaar. Het boek, uitgegeven door National Geographic en Fontaine, is een spectaculaire visuele reis waarin de lezer dé bestemming van de toekomst ontdekt.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers