'Sesamstraat' viert vijftigste verjaardag

zondag 10 november 2019

Op zondag 10 november 2019 is het dag op dag vijftig jaar geleden dat de eerste aflevering van 'Sesamstraat' op de Amerikaanse televisie kwam. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het jeugdprogramma was oorspronkelijk bedoeld om op een speelse manier de leerachterstand bij kinderen uit achterstandswijken bij te werken, maar al snel omarmde de hele wereld figuren als Bert & Ernie, Pino en Koekiemonster. Vandaag telt de reeks meer dan 4500 afleveringen en zijn er wereldwijd meer dan 150 versies gemaakt. Met maar liefst 189 Emmy Awards en 11 Grammy’s is het bovendien het meest bekroonde kinderprogramma ooit.
Ook de stad New York viert de verjaardag van de reeks en daarom heet de straat tussen West 63rd Street en Broadway voortaan officieel 'Sesame Street'.

In Nederland werd het programma voor het eerst in 1972 uitgezonden, met commentaar van niemand minder dan Dick Bruna. De reeks kende meteen succes en in 1976 was de eerste Nederlands-Vlaamse versie te zien. Momenteel staat de teller op 41 seizoenen, maar daar houdt het voorlopig even bij op. Omroep NTR maakte onlangs namelijk bekend de volgende twee jaar geen nieuwe afleveringen van 'Sesamstraat' te maken.

Bron: Het Laatste Nieuws


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers