'Sesamstraat' viert vijftigste verjaardag

zondag 10 november 2019
Foto: © NTR 2019

Op zondag 10 november 2019 is het dag op dag vijftig jaar geleden dat de eerste aflevering van 'Sesamstraat' op de Amerikaanse televisie kwam. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het jeugdprogramma was oorspronkelijk bedoeld om op een speelse manier de leerachterstand bij kinderen uit achterstandswijken bij te werken, maar al snel omarmde de hele wereld figuren als Bert & Ernie, Pino en Koekiemonster. Vandaag telt de reeks meer dan 4500 afleveringen en zijn er wereldwijd meer dan 150 versies gemaakt. Met maar liefst 189 Emmy Awards en 11 Grammy’s is het bovendien het meest bekroonde kinderprogramma ooit.
Ook de stad New York viert de verjaardag van de reeks en daarom heet de straat tussen West 63rd Street en Broadway voortaan officieel 'Sesame Street'.

In Nederland werd het programma voor het eerst in 1972 uitgezonden, met commentaar van niemand minder dan Dick Bruna. De reeks kende meteen succes en in 1976 was de eerste Nederlands-Vlaamse versie te zien. Momenteel staat de teller op 41 seizoenen, maar daar houdt het voorlopig even bij op. Omroep NTR maakte onlangs namelijk bekend de volgende twee jaar geen nieuwe afleveringen van 'Sesamstraat' te maken.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers