'Songfestival 2009' in Moskou mag 30 miljoen euro kosten

zaterdag 15 november 2008

Het Songfestival in Moskou belooft alvast het duurste ooit te worden. De Russen hebben bekend gemaakt dat ze beschikken over een totaal budget van 30 miljoen euro. Dat is welgeteld 1 biljoen roebel. Het grootste deel van dit bedrag zal worden opgehoest door de Russische regering.

H


et viel al enigszins te verwachten dat de Russen van de organisatie van het komende Songfestival een prestigekwestie zouden maken. Het totale budget van de organisatie is daarvan alvast een goede parameter, die dit vermoeden alvast bevestigd.

De Russische omroep zal voor de organisatie van het feestje kunnen beschikken over liefst 30 miljoen euro. Daarmee wordt het Songfestival 2009 veruit het duurste dat tot nog toe georganiseerd zal worden. Omgerekend in Russische roebel spreekt het bedrag nog meer tot de verbeelding: de totale kostprijs bedraagt immers 1 biljoen roebel.

Het merendeel van het budget wordt opgehoest door de Russische overheid. Ook de stad Moskou tast in de buidel. Daarnaast leveren natuurlijk ook de deelnemende landen een bijdrage.

Het hoeft niet te verwonderen dat de Russen gaan voor een duur festival. Als grootste Europees land willen ze wellicht een statement maken naar de rest van Europa.

Artikel: Raf Van Bedts - Eurosong.be  

DOSSIER: Toppers: de woelige weg naar het 'Eurovisiesongfestival'

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers