'South Park' mist deadline na stroompanne

zondag 20 oktober 2013

Fans van de Amerikaanse serie 'South Park' konden afgelopen week geen nieuwe aflevering van de komische reeks bekijken. De makers misten door een grote stroomstoring hun deadline.

Door de stroompanne lagen de computers in de 'South Park' studio's in Los Angeles een drietal uur plat. De makers van de veelvuldig bekroonde serie, Trey Parker en Matt Stone, werken al sinds het begin van de reeks met zeer strakke deadlines. Ze maken telkens op amper zes dagen tijd een nieuwe aflevering. 'We hebben jarenlang het lot getart door de aflevering altijd last-minute te maken. Het was onvermijdelijk dat dit ooit eens zou gebeuren', zegt Trey Parker.


De meeste animatieseries worden maanden op voorhand geschreven. Door hun late deadline hebben de makers van 'South Park' wel het voordeel dat ze snel kunnen inspelen op de actualiteit. Zo houden ze hun show fris en nieuw. De geplande aflevering werd vervangen door een oude aflevering opnieuw uit te zenden. De nieuwe aflevering zal volgende week op de buis verschijnen.

Bron: bbc.co.uk

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers