Tv-première 'He Named Me Malala' bij National Geographic Channel

donderdag 3 maart 2016

'Eén kind, één leraar, één boek en één pen, kunnen de wereld veranderen.' Deze befaamde uitspraak van Malala Yousafzai ging de wereld over tijdens haar betoog op 12 juli 2013. Haar verhaal werd verfilmd en viel meerde malen in de prijzen.

‘He Named Me Malala’ geeft een kijkje in het leven van Malala, zowel voor als na de aanslag van de Taliban. De veelgeprezen documentairemaker Davis Guggenheim onderzoekt hoe Malala, haar vader Ziauddin Yousafzai en haar familie zijn toegewijd aan het gevecht voor onderwijs voor alle meisjes wereldwijd. Daarnaast is het leven van een buitengewoon jong, door het onderwijs gepassioneerd, meisje te zien, haar toespraken bij de Verenigde Naties en grapjes thuis met haar familie.


Malala
Malala Yousafzai werd op 9 oktober 2012 op vijftienjarige leeftijd door het hoofd geschoten door een talibanstrijder. Ze overleefde de aanslag en haar verhaal ging de wereld over. Malala ontving in 2014 de Nobelprijs voor de Vrede voor haar inzet van kinderrechten. Ze was zeventien jaar oud toen ze de prijs kreeg en was hiermee de jongste ontvanger van een Nobelprijs ooit.

'He Named Me Malala', vrijdag 4 maart om 22.00 uur bij National Geographic Channel

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers