10 voor Talpa, TV10 in hoger beroep!

woensdag 31 mei 2006

De Amsterdamse voorzieningenrechter heeft vandaag in een zogenaamd executie kort geding geoordeeld dat Talpa gebonden blijft aan het vonnis van de Utrechtse rechter van een jaar geleden waarin Talpa werd verboden de naam TIEN te gebruiken. De rechter heeft verder geoordeeld dat onder dat verbod niet valt het afbeelden van het cijfer 10 in de rechter-bovenhoek van het televisiescherm in combinatie met het Talpa-logo. Volgens TV10 is dit strijdig met eerdere gerechtelijke uitspraken die in het voordeel van TV10 werden beslecht. TV10 zal hier dan ook hoger beroep tegen aantekenen.

E


en jaar geleden dagvaardde TV10 Talpa omdat Talpa aankondigde de naam TIEN te zullen gebruiken voor haar nieuwe televisiezender. De rechter verbood Talpa de naam TIEN te gebruiken. Het gerechtshof in Amsterdam bekrachtigde het verbod omdat dit onder andere als te verwarrend werd beschouwd.

TV10 is dan ook hoogst verbaasd dat de voorzieningenrechter Talpa nu wel toestaat het cijfer 10 in beeld te mogen gebruiken. In de ogen van TV10 is dat namelijk nog verwarrender dan de letters van het merk TIEN. TV10 zal dan ook tegen de uitspraak in hoger beroep gaan.

DOSSIER: De weg naar Talpa

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers