Guus Meeuwis en Frank Lammers herleven de 'Glory Days' van Bruce Springsteen

dinsdag 10 mei 2022
Foto: © AVROTROS 2022

Tijdens een muzikale roadtrip door het Amerika van Bruce Springsteen dompelen Guus Meeuwis en Frank Lammers zich onder in het leven, de muziek ťn de inspiratiebronnen van The Boss.

Groot fan Guus neemt hartsvriend Frank mee om het verhaal van één van de meest bijzondere artiesten die de VS heeft voortgebracht door hun ogen te vertellen. 'Glory Days' is een reis die met prachtige beelden van voorbijtrekkende landschappen en bijzondere ontmoetingen een origineel beeld geeft van de Verenigde Staten van Bruce Springsteen (van toen en nu). En laat zien hoe dit Brabantse duo elkaar nog beter leert kennen, zich laat inspireren, samen lol maakt, interessante ontmoetingen heeft en naar bijzondere plekken gaat.


'In oktober 2022 geef ik twee shows in een van de meest iconische zalen van New York: The Webster Hall. Om alvast in de sfeer te komen heb ik met vriend Frank een roadtrip gedaan met de legendarische nummers van Bruce Springsteen als onze kompas. Dat zorgde voor mooie inzichten en een bak aan inspiratie. Verwacht veel muziek, goeie gesprekken en flauwe grappen', aldus Guus Meeuwis.

De twee vrienden bezoeken steden als Freehold, Asbury Park, Philadelphia en New York en gaan op zoek naar de mensen, gemeenschappen en plaatsen die de inspiratiebron vormen voor Springsteens oeuvre. De mannen gaan op zoek naar de ziel van zijn nummers, zoals My Hometown, Born To Run, Land Of Hope And Dreams en Born In The USA. Waar gaat het echt over? En hoe is het ontstaan? Met wie? En hoe zag de samenleving eruit toen het werd geschreven?

Frank Lammers: 'Het was een bijzondere ervaring, waarbij we verschillende mensen hebben ontmoet en veel muziek hebben gemaakt. Ook hebben we de andere kant van Amerika leren kennen. Daarnaast weet ik nu dingen van Guus die ik niet wist, hijzelf niet eens van zichzelf wist en die het publiek al helemaal niet weet, maar zeker wel te weten gaat komen als ze straks naar 'Glory Days' kijken.'

'Glory Days', vanaf woensdag 11 mei om 21.15 uur bij AVROTROS op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers