Anne-Mar Zwart presenteert 'De Boomhut Battle'

vrijdag 11 januari 2019

In 'De Boomhut Battle' gaan vier teams, met twee kinderen als teamcaptains en twee volwassenen als helpers, de competitie met elkaar aan: wie bouwt de mooiste, creatiefste en technisch beste boomhut van Drenthe?

Op vier campings - verspreid door de provincie Drenthe - bouwen de teams hard aan de totstandkoming van hun boomhut. Het is flink aanpoten, want de deadline is krap en het moet een bewoonbare hut worden! Tussen het bouwen door daagt presentatrice Anne-Mar Zwart de teams uit opdrachten uit te voeren waarmee ze extra punten kunnen verdienen voor de finale. 'De Boomhut Battle' is een feel good-programma voor het hele gezin!


Presentator Anne-Mar Zwart volgt de teams tijdens de bouw van de boomhutten: 'Het is zo gaaf dat een kinderdroom van een boomhút eigenlijk een boompaléis wordt. Je ziet in het programma dat niet alleen de kinderen er plezier aan beleven, maar ook de volwassenen, terwijl zij voor het eerst zo’n professionele hut bouwen! En het levert nog iets moois op: quality time met het gezin, waardoor de familieband wordt versterkt.'

Ontwerp en jurering
Rob van der Wulp is sinds 2003 de eerste professionele boomhutbouwer van Nederland. De boomhutten in 'De Boomhut Battle' zijn door hem ontworpen. Voor elk team is een boomhut bedacht die qua sfeer past op de camping waar deze wordt gebouwd. Daarnaast is Rob de eenkoppige jury die de boomhutten beoordeelt op technische uitvoer: is de boomhut sterk genoeg? En hoe zit het met het boomhut-gevoel en de creatieve uitvoer? Het team dat uit het juiste hout is gesneden en 'De Boomhut Battle' wint verblijft een week in een luxe boomhut in Europa.

De teams
Team Rood uit Grolloo bestaat Benthe en Annelie en bouwers Eric en Herman. Ze bouwen hun boomhut in Anderen. Damian en zijn nichtje Maylin met hun vaders John en Geert uit Vroomshoop zijn samen Team Geel. Hun boomhut komt op een camping in Drouwen. Team Blauw bouwt hun boomhut in Grolloo en wordt gevormd door Jennifer en Marissa uit Eindhoven. Lex en Arjan zijn de volwassenen in dit team. Tot slot team Groen: Femke en Nina uit Stroe. Met de vader en oom van Femke - Bertus en Rick - bouwen zij hun boomhut in Ansen.

'De Boomhut Battle' wordt in opdracht van de EO geproduceerd door Tuvalu Media.

'De Boomhut Battle', vanaf zaterdag 12 januari zes weken lang om 19.50 uur op Zapp.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers