Opnames Vlaams-Nederlandse serie 'Arcadia' gestart

maandag 11 oktober 2021

Deze week zijn de opnames gestart van de nieuwe Vlaams-Nederlandse serie 'Arcadia'. Hoe overleef je in een wereld waar een scoresysteem jouw levenskwaliteit bepaalt? En hoe ver ga je om jouw gezin te beschermen?

Scoresysteem
Dat is het uitgangspunt van de spannende dramaserie 'Arcadia'. Een serie die zich afspeelt in de nabije toekomst waarin burgers met een scoresysteem worden beoordeeld op hun levens. Maar een toekomst die misschien niet eens zover weg is. In 'Arcadia', onder regie van Tim Oliehoek ('De Zaak Menten', 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen', 'Stanley H.') spelen onder andere Monic Hendrickx, Maarten Heijmans, Melody Klaver en de Vlaamse acteurs Gene Bervoets, Wim Opbrouck en Natali Broods.


'Arcadia'
Na een grote catastrofe ontstaat een nieuwe samenleving: Arcadia. Omdat grondstoffen schaars geworden zijn, wordt een puntensysteem geïntroduceerd: de burgerscore. Deze bepaalt wat je kan en mag doen in de maatschappij, en waar je als Arcadiaan recht op hebt. Arcadia volgt de gezagsgetrouwe familie Hendriks die dankzij haar hoge burgerscore een goed leven kan leiden. Maar alles verandert als blijkt dat vader Pieter heeft gefraudeerd om de score van zijn dochters hoog te houden. Hij wil de jonge meiden juist zo beschermen tegen een wereld waarin alles afhangt van hun burgerscore, waarin ze niet zo vrij kunnen zijn als ze zelf zouden willen. Als straf wordt Pieter uit Arcadia verbannen naar de buitenwereld. Een weinig gastvrije wereld waar de ‘survival of the strongest’ geldt. Zijn vrouw en vier dochters blijven achter in Arcadia en krijgen strafpunten voor zijn fraude. Ze komen al snel terecht in een kluwen van bedrog en verraad, waarbij de onderlinge solidariteit tussen de vrouwen steeds meer op de proef wordt gesteld. Kiezen ze voor zichzelf of elkaar?

'Arcadia' is een coproductie van KRO-NCRV en de Vlaamse VRT (Eén) met steun van de Duitse publieke omroepen WDR en SWR (ARD). De serie wordt gemaakt door het Belgische productiehuis jonnydepony in coproductie met Big Blue. Opnamen vinden plaats in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

'Arcadia', vanaf voorjaar 2023 bij KRO-NCRV op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers