Hoge waarderingscijfers voor paralympische NOS-programma's

zondag 12 september 2021

De paralympische programma's van de NOS zijn door het Nederlandse kijkerspubliek hooggewaardeerd. 'NOS Paralympische Spelen' (de lange uitzending na 'Nieuwsuur') scoorde met een 8,0 het best, maar ook het 'NOS Paralympisch Journaal' (het korte overzicht na het 'NOS Journaal' van 20.00 uur) en het live verslag van de openingsceremonie krijgen met respectievelijk een 7,8 en 7,9 het predikaat 'zeer goed'.

Bijelkaar is met alle paralympische NOS-uitzendingen 54 procent van de Nederlandse bevolking van zes jaar en ouder bereikt (8,7 miljoen mensen).


Het 'NOS Paralympisch Journaal' op NPO 1 haalde – meeliftend op het populaire Achtuurjournaal – de hoogste gemiddelde kijkdichtheid: 1,2 miljoen kijkers. Het marktaandeel bedroeg 26 procent. Dat betekent dat rond half negen één op de vier kijkers op dat programma heeft afgestemd.

De lange uitzending op NPO 2 trok gemiddeld 377.000 kijkers; de openingsceremonie 207.000 kijkers en de sluitingsceremonie 157.000.

Live basketbal
Voor het eerst werden wedstrijden van de Oranje basketbalvrouwen live op televisie uitgezonden. De halve finale tegen aartsrivaal Duitsland trok 140.000 kijkers; de finale waarin Nederland historisch goud won, trok gemiddeld 153.000 kijkers met rond kwart voor twee een uitschieter van bijna 200.000 kijkers.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers