'Hands Up': wie kan zich het beste verstaanbaar maken in gebaren?

woensdag 13 oktober 2021

Wie kan zich het beste verstaanbaar maken in gebaren? Op zaterdag 13 november start KRO-NCRV met het nieuwe jeugdprogramma 'Hands Up', het eerste tv-programma met dove en slechthorende kandidaten.

In 'Hands Up' strijden zes duo’s, bestaande uit zes dove en slechthorende kinderen en zes BN’ers, om de 'Hands Up Trofee'. Van elk duo kan de één alles horen en de ander niet of nauwelijks.


In 'Hands Up' voeren zij opdrachten uit waarbij ze alleen mogen praten met elkaar in gebarentaal. Wie zitten op dezelfde golflengte? Welke BN'er heeft een 'gebarenknobbel'? Elke week valt een duo af tot uiteindelijk één duo zich de winnaar mag noemen. Met 'Hands Up' wil KRO-NCRV een brug bouwen tussen alle dove, slechthorende en horende mensen in onze maatschappij; een klein gebaar van groot verschil. Om zo elkaar beter te verstaan.


Presentatie door Irma Sluis en Igmar Felicia
De presentatie van KRO-NCRV's 'Hands Up' is in handen van Tolk Nederlandse Gebarentaal Irma Sluis en radio-dj Igmar Felicia van Radio 538. Irma: 'Ik vind het een eer te mogen meewerken aan dit programma. Zo leuk om te zien hoe enthousiast, respectvol en geïnteresseerd iedereen is, voor en achter de schermen!' Naast het programma op NPO Zapp kan iedereen ook online op de site gebaren leren. Zo kan heel Nederland, van jong tot oud, minstens honderd gebaren leren. Van elkaar begroeten tot het wijzen van de weg.

Officiële taal
Een jaar geleden, op 13 oktober 2020, is de Nederlandse Gebarentaal erkend als officiële taal. Naar aanleiding hiervan is vandaag 'Hands Up' gelanceerd door tolk Nederlandse Gebarentaal Irma Sluis en Igmar Felicia.

'Hands Up', vanaf zaterdag 13 november om 18.35 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers