Anouk Boone nieuwe Italië-correspondent 'RTL Nieuws'

dinsdag 15 september 2020

'RTL Nieuws' heeft een nieuwe correspondent in Italië. Anouk Boone (31) volgt deze week Eveline Rethmeier op, die als verslaggever gaat werken voor onder anderen het nieuws- en actualiteitenprogramma 'EenVandaag'.

Boone gaat verhalen maken voor de uitzendingen van 'RTL Nieuws' op RTL 4 en voor de site en app van 'RTL Nieuws'. Ze zal ook te zien zijn op RTL Z en in andere informatieve programma’s van RTL.


Boone heeft ervaring opgedaan bij dagbladen. Ze werkte op de opinie-redactie van de Volkskrant en schreef reportages voor het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad en Het Parool. Ze studeerde journalistiek in Rotterdam en woonde en werkte eerder in Italië.

Anouk Boone: 'Italië raakt bijna iedere Nederlander, of het nou via de politiek is, of economisch, of cultureel. Het land staat bol van de paradoxen en is in al z’n eenvoud complex. Dit is een droombaan.'

Hoofdredacteur Harm Taselaar van 'RTL Nieuws' is blij met de benoeming: 'Italië is een groot nieuwsland. En er zijn visueel prachtige reportages te maken. Het is een goudmijn voor een correspondent, dus Anouk kan blij zijn met dit gebied. Wij zijn zeker blij met Anouk. Ze is een toptalent.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers