Programma's Kaj van der Ree geschrapt na beschuldiging seksueel wangedrag

zaterdag 18 januari 2020

BNNVARA schrapt per direct alle programma's van Kaj van der Ree nadat de presentator vrijdag in opspraak kwam. Er kwamen tal van beschuldigingen van grensoverschrijdend seksueel gedrag. BNNVARA ging in overleg met van de Ree en besliste om de samenwerking te heroverwegen.

In een korte verklaring van BBNVARA klinkt het als volgt: 'Naar aanleiding van de beschuldigingen over seksueel overschrijdend gedrag van Kaj van der Ree hebben we, samen met de NPO, besloten de uitzendingen van Proefkonijnen per direct te stoppen en zijn radioshow op 3FM niet uit te zenden. We zijn met hem in gesprek gegaan en komen tot de conclusie dat we de samenwerking tussen BNNVARA en Kaj moeten heroverwegen.'

Afgelopen vrijdag werden de klachten uitgebreid besproken in 'RTL Boulevard'. Misdaadjournalist Peter R De Vries had inzage gekregen in chats en foto's die uitgewisseld werd. Aan de hand van de chats beschreef hij van der Ree als een dwingende en manipulerende man die jonge, onzekere meisje dingen laat doen die ze eigenlijk niet willen. De feiten zouden plaatsgevonden hebben rond 2016.

Van de Ree had zelf alle video's van zijn YouTube-kanaal gehaald. Het stopzetten van zijn radioshow 'Skaj is The Limit' en de tv-show 'Proefkonijnen' komt er nu nog bij.

Voor BNNVARA is het stopzetten van het nieuwe seizoen van het populaire 'Proefkonijnen' een drastische beslissing. De omroep had nog maar één aflevering uitgezonden.


Bron: BNNVARA & NOS

 


Lees ook:
Jurre Geluk en Kaj van der Ree zijn de nieuwe 'Proefkonijnen'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers