'Johnny vs Amber: The U.S. Trial' te zien op discovery+

zondag 18 september 2022
Foto: © Discovery Benelux 2022

Het was een van de meest geruchtmakende rechtszaken van deze eeuw: de zaak tussen Johnny Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard. Miljoenen mensen volgden afgelopen voorjaar de strijd tussen de twee voormalige geliefden, waarbij geen details werden gespaard.

Buiten de rechtbank werd de strijd in alle hevigheid voortgezet tussen medestanders van beide kampen die social media als hun uitlaatklep gebruikten. Discovery+ zet in het tweeluik 'Johnny vs Amber: The US Trial' de feiten en beweringen van beide hoofdrolspelers naast elkaar, zodat de kijker zelf een oordeel kan vellen. Advocaten, juridische experts en journalisten schijnen hun licht op de zaak die de media twee maanden lang in de greep had. Aflevering 1 kijkt naar Depps kant van het verhaal waarbij diens gewelddadige jeugd en drugsverslaving tot in detail worden beschreven en waar zijn team claimt dat juist Johnny Depp zelf het slachtoffer is van huiselijk geweld. Aflevering 2 bekijkt de zaak vanuit Amber Heard, inclusief haar gedetailleerde beschrijving van een vermeende aanranding die voor het eerst voor de camera is verteld.


De twee ex-geliefden stonden eerder tegenover elkaar in de Britse rechtbank toen Depp boulevardkrant The Sun aanklaagde, omdat deze hem een ‘wife beater’ had genoemd. Heard trad op als getuige en onthulde toen ook al de nodige details over hun turbulente huwelijk. Van deze Britse rechtszaak maakte discovery+ eerder een tweeluik (Johnny vs Amber) waarbij beide kanten van het verhaal aan bod kwamen. Het vervolg Johnny vs Amber: The US Trial is nog spraakmakender, omdat in deze Amerikaanse zaak beide acteurs rechtstreeks tegenover elkaar staan en elkaar direct aanklagen. Ook komen er nieuwe details boven tafel die de hele wereld overgingen.

Johnny Depp slaat terug
Van de Britse rechter kreeg Johnny Depp geen gelijk, waardoor de term ‘wife beater’ boven zijn hoofd bleef hangen. Toen Amber Heard in een opiniestuk ook nog eens de suggestie wekte van huiselijk en seksueel misbruik door hem, spande hij opnieuw een zaak aan. Ditmaal tegen zijn ex-vrouw zelf wegens laster. In dit eerste deel van het tweeluik komt onder meer zijn juridische team aan het woord en zien we beelden vanachter de schermen van deze spraakmakende rechtszaak. Johnny Depp slaat terug en wil duidelijk iets rechtzetten, maar hoe sterk is zijn zaak juridisch?

Amber Heard doet boekje open
In het tweede deel is het de beurt aan Amber Heard en haar entourage. Ze wordt door Depp gedwongen tot een rechtszaak, maar klaagt hem ondertussen ook aan. Daarin spaart ze geen details en schokt ze de wereld met een emotioneel verhaal waarin ze vertelt hoe ze seksueel misbruikt werd door Johnny Depp tijdens hun huwelijk. Maar in plaats van massale steun, krijgt ze te maken met een bak aan haat op social media. Deze aflevering kijkt naar het verhaal achter de virale memes en naar de vrouw die door een groot deel van de wereld online werd beschimpt, maar die bleef vechten.

'Johnny vs Amber: The US Trial', vanaf dinsdag 20 september te zien op discovery+.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers