Prinsjesdagviering 2022 live bij KRO-NCRV

maandag 19 september 2022

Sinds 2000 organiseren, voorafgaand aan de troonrede, verschillende religieuze en levensbeschouwelijke organisaties gezamenlijk deze bijeenkomst.

Verdragen, verzoenen, verbinden – is het thema van deze 23ste Prinsjesdagviering. Aanleiding voor dit thema zijn de toenemende polarisatie en de animositeit in de samenleving die in aantal en omvang alleen maar lijken toe te nemen. De organisatoren van de Prinsjesdagviering richten zich daarentegen op verdraagzaamheid over het anders zijn, verzoening waar mogelijk en verbinding tussen groepen die op het eerste oog vooral verschillen.


De Prinsjesdagviering is een unieke samenwerking van bahá’ís, boeddhisten, brahma kumaris, christenen, hindoes, humanisten, joden, moslims, sikhs en soefi’s. Een veelkleurig moment van bezinning bij de opening van het parlementaire jaar. Voor een bezielde democratie. In muziek, verhalen en toespraken laat de viering de diversiteit aan levensbeschouwelijke tradities in Nederland zien.

De uitzending wordt gepresenteerd door Wilfred Kemp en begint met korte interviews met minister-president Mark Rutte, jonge moslima Esma Alasag en pastor Ad van der Helm (voorzitter Stichting Prinsjesdagviering).

'Prinsjesdagviering', dinsdag 20 september om 10.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Programma waarin Beau van Erven Dorens iedere aflevering twee bijzondere gasten ontvangt in het prachtige Toscane. Beau neemt zijn gasten mee op pad, met de glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en weelderige wijngaarden als decor. De ideale setting voor boeiende gesprekken en leuke activiteiten. Beau ontvangt Davina Michelle en Edwin Evers.

'Casa Di Beau', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers