Dit zijn de genomineerden voor de Pride Awards 2021

donderdag 22 juli 2021

De genomineerden voor de Pride Awards 2021 zijn bekend. AVROTROS reikt voor de tweede keer een Pride Award uit aan één bekende en onbekende LHBTI+-held; iemand die dit jaar zijn of haar nek heeft uitgestoken voor de LHBTI+-community.

Nikkie de Jager, Lisa van Ginneken, Naomie Pieter, Michiel van Erp en André van Duin maken kans op deze prijs. De vijf genomineerden zijn geselecteerd door een jury bestaande uit voorzitter Cornald Maas (AVROTROS-presentator), Marie Ricardo (strategisch directeur COC Nederland) en Jessie Maya (winnaar Pride Awards 2019). Zij kozen uit een lange, door publiek aangedragen, lijst gegadigden de genomineerden en winnaar.

Cornald Maas over de genomineerden: 'De jury is er zeer van onder de indruk hoe de vijf genomineerden zich, in een veelbewogen tijd, op onderscheidende wijze hebben ingespannen voor de LHBTI+-gemeenschap en daarmee - ook voor de toekomst - het verschil hebben gemaakt.'

Onbekende LHBTI+-helden

Ook in de categorie ‘onbekende LHBTI+-helden’ selecteerden de jury vijf kanshebbers. Dit zijn de genomineerden:


  •  Barry Beijer en Danny Houtkooper, makers van de podcast Gewoon Homo
  •  Sherryl Netteb, dj en voorzitter van Colours of Pride
  •  Mike Gerritsen, amateurvoetballer die publiekelijk uit de kast kwam
  •  Tammy Schoots, transgender activiste
  •  Annefleur Schipper en Vera Siemons, makers van de podcast De Lesbische Liga


Ieder jaar wordt de Pride Award ontworpen door een kunstenaar uit de LHBTI+-gemeenschap. De prijs is dit jaar vormgegeven door illustrator Sioejeng Tsao.

Pride bij AVROTROS
AVROTROS omarmt de Pride en komt daarom op tv én online met een kleurrijke programmering, waarin iedereen zich thuis kan voelen. Bijvoorbeeld met de YouTube-serie Pride Talk (vanaf 2 augustus), en de Pride special Lieve SPLNTR!.
 
'Lieve SPLNTR!', 7 augustus om 22.05 uur bij AVROTROS op NPO 3


Lees ook:
KRO-NCRV viert Pride Amsterdam met #liefdeisvooriedereen en speciale programmering
Splinter Chabot tekent tweejarig contract bij AVROTROS

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers