Welke BN'ers kennen Nederland het best? Wendy van Dijk zoekt het uit!

zaterdag 23 oktober 2021

Hoeveel procent van de Nederlanders weet niet wanneer Koning Willem-Alexander jarig is? Wat geven we uit aan een verjaardagscadeau? En welke vooroordelen denken we dat buitenlanders over ons hebben?

Het komt allemaal voorbij in de nieuwe SBS6-panelshow 'Wie kKnt Nederland?'. Onder leiding van Wendy van Dijk nemen elke week twee vaste teams van BN’ers het tegen elkaar op. Ze spelen spellen die gaan over de gewoontes, gedragingen en eigenschappen van de gemiddelde Nederlander - en dus ook over hen! Hun doel is simpel: zoveel mogelijk publieksleden verzamelen om de finale mee te spelen.


Elk team bestaat aan het begin van de aflevering uit drie teamleden. De teams kunnen hun team versterken met een mystery guest: het team dat het snelst raadt wie dat is, krijgt die speler in zijn team.

De spellen in de vier spelrondes zijn gevarieerd, grappig en prikkelend. Of de teams nu overleggen over welke BN'er ooit het lijk speelde in 'Baantjer', of het aantal vrijpartijen dat maandelijks op de Nederlandse werkvloer plaatsvindt: ze krijgen de kans om hun eigen mening, inschatting en en natuurlijk hun eigen persoonlijke belevenissen te laten horen - en dat doen ze dan ook. Het doel van elk spel is om zoveel mogelijk publieksleden te winnen. Dat aantal kan namelijk een voordeel opleveren in de finale!

'Wie Kent Nederland?' is een vrolijke, grappige panelshow, die draait om interessante feitjes, opvallende cijfers en bijzondere weetjes over ons land én de deelnemende BNers. Kortom: de ideale show om op zondagavond mee te spelen vanaf de bank.

'Wie Kent Nederland?' wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

'Wie Kent Nederland?', vanaf zondag 24 oktober om 21.30 uur op SBS6 en KIJK.nl.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers