'The Passion 2023' vanuit Harlingen met publiek

donderdag 24 november 2022

De dertiende editie van het KRO-NCRV-programma 'The Passion' vindt 6 april, op Witte Donderdag, plaats in de Friese havenstad Harlingen. Vanmorgen was daar het iconische witte kruis te zien op de kade.

Het grootste muzikale paasevenement van Nederland verwelkomt in 2023 weer publiek. De cast wordt begin volgend jaar bekend gemaakt.


Volgens Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV, is het belangrijk dat we het eeuwenoude paasverhaal blijven vertellen, in een modern jasje met actuele elementen. 'Vanuit de christelijke traditie maken we als KRO-NCRV programma’s en initiatieven waarin liefde voor de mensen om je heen een grote rol speelt. 'The Passion' is daar een mooi voorbeeld van en maakt duidelijk dat het Paasverhaal over Jezus, dat bijna 2000 jaar oud is, nog steeds actueel is. Het brengt mensen met elkaar in verbinding, laat kijkers anders kijken en helpt een handje om het anders te doen. Nu het paasverhaal dit jaar met publiek mogelijk is willen we mensen uit heel Nederland weer samenbrengen, dat maakt het live-evenement extra bijzonder.'

Publiek
Na eerdere edities zonder publiek, verwelkomt KRO-NCRV samen met de gemeente Harlingen weer publiek bij 'The Passion' in 2023. Burgemeester Ina Sjerps kijkt uit naar de komst van het muzikale paasevenement in de Friese stad: 'Harlingen is trots dat 'The Passion 2023' vanuit onze mooie havenstad aan de Waddenzee wordt uitgezonden. Harlingen is dé zeehavenstad van Friesland met een monumentale binnenstad en een zeer rijke cultuurhistorie. Een evenement als The Passion past wat ons betreft bij uitstek in een culturele stad aan zee. We laten Nederland dan ook graag kennis maken met de veelzijdigheid van onze gemeente en inwoners. Wij heten 'The Passion' én alle kijkers vanuit de rest van Nederland van harte welkom!'

Bartiméus Fonds nieuwe partner van 'The Passion'
Naast de trouwe partners als de Protestantse Kerk in Nederland en Kansfonds voegt dit jaar ook het Bartiméus Fonds zich toe als nieuwe partner van 'The Passion'. Waar de Protestantse Kerk een vindplaats is van geloof, hoop en liefde en 'The Passion' als kans ziet om het paasverhaal te vertellen aan miljoenen Nederlanders, zet Kansfonds zich in voor een samenleving waar iedereen een thuis heeft: een dak boven je hoofd, voldoende geld om van te leven en het gevoel dat je erbij hoort. Nieuwe partner Bartiméus Fonds maakt zich hard voor een inclusieve samenleving, waarin mensen met een visuele beperking voluit kunnen meedoen. Ook mensen die slechtziend of blind zijn willen graag televisiekijken. Zij maken hierbij gebruik van audiodescriptie, waarbij een stem beschrijft wat er in beeld is te zien. Samen met belangenorganisaties zet het Bartiméus Fonds zich in voor meer audiodescriptie op televisie, waaronder bij 'The Passion'.

'The Passion 2023' wordt geproduceerd door Mediawater en KRO-NCRV, in samenwerking met Protestantse Kerk in Nederland, Kansfonds, Bartiméus Fonds en Gemeente Harlingen.

'The Passion 2023' wordt vanuit Harlingen uitgezonden op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers