Hoofdroldebuut voor rapper Fresku in nieuwe Videolandserie 'Woensel West'

donderdag 25 november 2021

'Woensel West' is een brutale crimeserie over het leven in een veranderende Eindhovense volksbuurt en de worstelingen binnen de lage economische klasse. In deze vierdelige serie maakt de veelzijdige rapper Fresku zijn hoofdroldebuut en zorgt hij samen met Theo Maassen en Mike Weerts voor spannende scènes, harde grappen en tragische momenten.

Ook namen als Imanuelle Grives, Huub Smit en Yannick Josefzoon schetsen met hun rol in de serie een beeld van de iconische wijk Woensel West. De Videoland Original 'Woensel West' is vanaf vrijdag 17 december te zien bij Videoland.


Maak kennis met de vuige ex-crimineel Bryan 'De Bison' Bijlhout (Fresku), die na tien jaar cel tot zijn schrik terugkeert in een totaal gegentrificeerde wijk. Hardhandig, lomp en schreeuwerig besluit hij om, samen met zijn excentrieke Woenselse entourage van vroeger, zijn oude criminele imperium opnieuw op te bouwen. Door de culture-clash tussen hipsters en straattuig, loopt de boel door de onorthodoxe aanpak van De Bison en zijn korte lontje volledig uit de hand. Vooral als hij stuit op de corrupte wijkcoördinator Pieter Kleinzucht (Huub Smit) en de gewetenloze pornoboer Nout Breekmeer (Theo Maassen), die nog een appeltje met hem te schillen heeft.

'Woensel West' is geproduceerd door NewBe en geregisseerd door Gonzalo Fernandez (genomineerd voor Gouden Kalf voor 'Tom Adelaar'). De serie is geschreven door de schrijvers Johan Paul de Vrijer (bekend van o.a. 'De Sterfshow') en Stephan Miras (bekend van o.a. 'Random Shit' en 'Downtown'). De vierdelige serie is vanaf vrijdag 17 december in zijn volledigheid te zien bij Videoland.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers