Volg de Olympische Winterspelen bij de NOS

woensdag 26 januari 2022

Op vrijdag 4 februari starten Olympische Winterspelen 2022 in Peking. De Winterspelen zijn meer dan twee weken live te volgen bij de NOS. Van 's nachts tot in de namiddag op radio, televisie en online.

'Samen schaatsen en schaatsen kijken'
'NOS OS Peking Live Schaatsen' – het schaatsprogramma van de Winterspelen – én 'NOS Studio Peking' komen vanaf de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Met op de achtergrond rondschaatsende mensen en sfeervolle lampjes staat deze plek in februari in het teken van samen schaatsen én schaatsen kijken.


De dagelijkse primetime talkshow 'NOS Studio Tokio' wordt gepresenteerd door Dione de Graaff. In de spiegeltent Salon Perdu, die naast de schaatsbaan staat, bespreekt Dione de Graaff dagelijks met gasten de belangrijkste momenten van de dag, wordt vooruitgekeken naar het programma van morgen en komen oud-olympiërs en sporters langs. Zo is in de eerste uitzending Sjoukje Dijkstra te gast. De voormalig kunstrijder veroverde vijftig jaar geleden de eerste gouden medaille voor Nederland ooit op de Winterspelen, op die van 1964 in Innsbruck. Ook spreekt Dione de Graaff met de hoofdrolspeler van de dag via een videoverbinding. De topprestaties van de dag worden uitgelicht met een ode van een van de huisbands: Michelle David, The Cool Quest, DeWolff en Roel van Velzen komen langs.

De presentatie van de schaatsuitzendingen op de Jaap Eden IJsbaan is in handen van Henry Schut, die samen met analisten Mark Tuitert, Erben Wennemars, Annette Gerritsen en Rintje Ritsma de schaatswedstrijden voorbeschouwt, bekijkt en analyseert.

De shorttrackuitzending komt vanuit een speciaal aangeklede studio in Hilversum en wordt gepresenteerd door Jeroen Stomphorst, die samen met analist Niels Kerstholt de verschillende shorttrackwedstijden onder de loep neemt. De commentatoren zijn Joris van den Berg en Cees Juffermans.

'RadiOlympia'
Wintersportliefhebbers stemmen tijdens de Winterspelen af op 'RadiOlympia', hét radioprogramma met live-verslagen, updates en het laatste nieuws uit Peking. 'RadiOlympia' heeft een live-programma bij het schaatsen en shorttrack en is dus iedere dag op wisselende tijdstippen op NPO Radio 1 te horen. Drie maal per dag is er een olympische update, waarin de kijker wordt bijgepraat over de prestaties van die dag: om 7.30, 12.30 en 17.30 uur.

Het presentatieduo Robbert Meeder en Ghislaine Plag start de olympische dag en wordt later op de dag afgewisseld door Tom van ‘t Hek en Jurgen van den Berg.  

@NOSSPORT
Om de Spelen op de voet te volgen, ben je aan het juiste adres bij de sociale kanalen van NOS Sport. Via de stories op Instagram word je dagelijks op de hoogte gehouden van welke sport er die dag op de agenda staat. Ook zijn er social reporters aanwezig in Peking die je via Instagram, Facebook, YouTube en Twitter op de hoogte houden van het laatste nieuws over de Olympische Spelen en zijn er op YouTube samenvattingen te zien. Ook via het NOS Sport-account op TikTok zijn met regelmaat video’s over de Spelen te vinden.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers