Zeven horrorplannen geselecteerd voor derde editie van Videoland Academy

donderdag 27 januari 2022
Foto: Videoland - © RTL 2021

Het succesvolle talentontwikkelingstraject van Videoland heeft voor de derde editie zeven horrorplannen geselecteerd waar elf talentvolle schrijvers aan verbonden zijn.

Videoland Academy onderscheidt zich door jonge makers de kans te bieden genreprojecten te ontwikkelen en realiseren. Het animo voor het schrijven van horrorplannen was dan ook bijzonder groot. Tijdens het talentontwikkelingstraject krijgen de geselecteerde schrijvers een financiële bijdrage, begeleiding van diverse professionals en volgen zij meerdere workshops om hun projecten verder te ontwikkelen.


De volgende schrijvers zijn door de Videoland Academy geselecteerd om hun horrorplannen verder te ontwikkelen:

- Rasheida Adrianus
- Niels Bourgonje
- Britt Snel
- Zainab Goelaman  
- Dajo Leunge
- Hanna van Niekerk
- Lauren Mae Murphy
- Sam Dijkstra
- Jessie Tiemeijer
- Ivan Hidayat
- Jasper ten Hoor

Thema Horror
Voor deze editie heeft Videoland Academy gekozen voor horrorverhalen van Nederlandse bodem. Het veilige Nederland dat we vandaag de dag kennen zal ineens niet meer zijn wat het lijkt. Spannende verhalen die de kijker het stuipen op het lijf zullen jagen. Verhalen die zijn geworteld in een herkenbare werkelijkheid die verstoord wordt door angstaanjagende elementen.

'Wat speelt in Nederland, speelt bij ons.'
Videoland is altijd op zoek naar verhalen die herkenbaar en relevant zijn met en voor een significante groep in Nederland. Zoals de exclusieve Videoland producties 'Mocro Maffia', 'Veerkracht; de strijd tegen corona', 'Badr', 'Het Beest van Harkstede', 'Bont Girl', 'Judas', 'De Jacht op de Mocro Maffia' en 'De Kroongetuige: het verhaal van Onno de Jong'. Met deze derde editie van de Videoland Academy worden de geselecteerde makers uitgedaagd de realiteit in Nederland een stuk enger te maken, geinspireerd door de hedendaagse maatschappij, persoonlijke gebeurtenissen of invloedrijke trends die in Nederland relevant zijn.

Over de Videoland Academy
Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. De Videoland Academy onderscheidt zich door een markt te bieden aan genre gedreven films. Voor tenminste de drie jaar biedt Videoland Academy hiervoor een podium en ondersteunt nieuw talent op financieel en inhoudelijk vlak. Videoland Academy wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds en is in samenwerking met het NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script. Overige partners zijn Buma Cultuur en de Nederlandse Filmacademie.

Afgelopen september zijn de eerste drie Grounded Sci-Fi midlength films 'De Sterfshow', 'Indringer' en 'Verdwenen Dagen' van de Videoland Academy in première gegaan op het Nederlands Film Festival die exclusief te zien zijn bij Videoland. Momenteel zijn de drie Modern Fantasy films in postproductie. De documentaireserie 'Lachgaskoning Deniz: de afterparty' zal te zien zijn bij Videoland vanaf 4 februari.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers