Selectieronden BNNVARA Academy 2020/2021 van start

dinsdag 2 juni 2020

Vanaf nu kunnen beginnende ambitieuze mediamakers zich aanmelden voor de BNNVARA Academy 2020/2021. Tijdens dit leerwerktraject van de omroep worden talenten in een halfjaar klaargestoomd tot mediaprofessionals.

Voor de Academy is BNNVARA op zoek naar (online) redacteuren, producers, camjo's en allround makers. De functie 'presentator' is dit jaar vervangen door 'allround maker'. Voor deze groep zoekt BNNVARA creatieve makers die naast presenteren ook breder inzetbaar zijn als producer of (digitale) contentmaker.


Talenten die net als BNNVARA vooruit willen, mensen aan het denken willen zetten, lastige onderwerpen willen onderzoeken, taboes willen doorbreken en een bijdrage willen leveren aan een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving, kunnen terecht bij de BNNVARA Academy. Kandidaten kunnen zich tot en met 28 augustus aanmelden op bnnvaraacademy.nl.

Op zaterdag 19 september vindt de BNNVARA Talentday plaats. Tijdens de Talentday mag een selectie zijn of haar talenten real life laten zien aan professionals uit het vak. De allerbesten krijgen een felbegeerde plek op de BNNVARA Academy. Daar krijgt talent de kans om zich te ontwikkelen tot volwaardig mediamaker, waarbij praktijkervaring en masterclasses hand in hand gaan. Daarbij worden ze begeleid door ervaren professionals uit de eigen organisatie. De talenten gaan direct aan de slag op de redacties van 'Kassa', 'Typisch', '101Barz', 'De Nieuws BV/B.V.S.C.', 'Spuiten en Slikken', 'Vroege Vogels' of op de afdeling Radio. Ook kunnen ze aan de slag voor het online platform van de Academy waar ze worden opgeleid tot allround maker.

BNNVARA heeft een lange traditie als het gaat om talentontwikkeling. Zowel voor als achter de schermen van BNNVARA en ver daarbuiten hebben vele makers hun roots liggen bij dit interne opleidingstraject. Het bracht BNNVARA programma's als #BOOS, Drugslab en Club Hub, maar ook makers als Amber Kortzorg ('Kassa'), Sahil Amar Aïssa (o.a. 'Make Holland Great Again'), Emma Wortelboer (o.a. 'Spuiten en Slikken', 'Trippers'), Jurre Geluk (o.a. 'Je Zal Het Maar Hebben'), Frank van der Lende (radio-dj 3FM) en Tim Hofman (#BOOS, 'Over Mijn Lijk') startten hun mediacarrière bij de BNNVARA Academy.

Uiteraard volgen we de ontwikkelingen rondom het Coronavirus en handelen we naar de daarbij horende maatregelen van het RIVM, zodat onze activiteiten alleen op een gepaste en veilige wijze kunnen plaatsvinden. Kijk voor meer informatie en de selectieprocedure op www.bnnvaraacademy.nl of like de facebookpagina.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers