KRO-NCRV grijpt in: Talitha Muusse presenteert zondag geen 'Op1' meer

zondag 4 april 2021

Talitha Muusse gaat een nieuwe rol vervullen binnen KRO-NCRV. De afgelopen maanden was ze samen met Sven Kockelmann te zien in de zondagavonduitzending van 'Op1'. Talitha en KRO-NCRV zijn in gesprek over programma's waarin ze het belang van de jonge generatie voor een duurzame toekomst van Nederland kan belichten.

KRO-NCRV en Talitha hebben in goed overleg besloten dat gelet op haar politieke activiteiten van de afgelopen dagen, de rol van presentator bij 'Op1' niet meer passend voor haar is. 'Op1' vereist journalistieke onafhankelijkheid en heeft een presentator nodig die gesprekspartner kan zijn voor iedereen aan tafel. Daarom is samen met Talitha besloten dat zij zondag de uitzending van 'Op1' namens KRO-NCRV niet presenteert.


Sven Kockelmann doet vanavond een solo-presentatie voor 'Op1'. We betreuren het dat Talitha de laatste uitzending niet kan afmaken, maar we hebben er vertrouwen in dat Talitha voor KRO-NCRV in de toekomst spraakmakende programma's kan gaan maken, passend bij wie zij is en waar ze zich sterk voor maakt.

Talitha Muusse (1991) is een van de oprichters van de Duurzame Jonge 100: een platform voor jonge ondernemers en professionals. Ze maakt zich sterk voor de belangen van millennials, zet zich in voor een duurzame samenleving en zoekt continu de verbinding tussen de nieuwe generatie en de gevestigde macht.

'Op1', zondag 4 april om 22.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers