Nieuw programma 'Tafel voor Twee' brengt mensen samen

dinsdag 6 april 2021
Foto: © KRO-NCRV 2021

In het nieuwe KRO-NCRV programma 'Tafel voor Twee' gaan twee mensen met elkaar uit eten, maar slechts één van hen weet waarom en met wie, voor de ander is het diner een grote verrassing.

Terwijl de initiatiefnemer met de taxi onderweg is, wacht de ander in het restaurant. Wie komt er straks door de deur? Hebben ze elkaar die ochtend nog gezien of is het iemand uit een ver verleden? Hoe is het om elkaar weer te ontmoeten?


Terwijl de gangen worden opgediend, onthult de initiatiefnemer zijn of haar speciale boodschap. En dat kan vanalles zijn: een spijtbetuiging, liefdesverklaring of misschien wel een lang bewaard geheim. Tijdens de laatste gang zien we hoe de boodschap wordt ontvangen. In 'Tafel voor Twee' krijgen mensen de kans hun hart te luchten, want het leven is te kort om dingen onuitgesproken te laten.

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV: 'Het wordt in deze moeilijke tijd vaak gezegd: kijk om naar elkaar, zorg voor elkaar, wees lief. Tafel voor twee kan voor mensen net dat zetje zijn om met elkaar in gesprek te gaan. Iemand te bedanken, te vergeven of om iets liefs te zeggen.'

In de eerste aflevering van 'Tafel voor Twee' nodigt Fionuala haar moeder Nora uit, ze hebben elkaar al vijf jaar niet gezien. Waarom heeft ze nooit contact gezocht? Wil Zujad het leven vieren met zijn vriend Sander. Baalt Rini er stevig van dat Carnaval niet doorgaat, maar wordt hij door zijn vriend Marius op passende wijze geëerd. Weet Patricia haar man Bert tot tranen te roeren, met een groot cadeau. En gaat Jaimie, die autisme heeft, op z’n knieën voor zijn vriendin Kaylee.

'Tafel voor Twee', vanaf woensdag 7 april om 21.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers