EO komt met nieuwe webserie 'Hoogvliegers: it's all in the game'

zondag 8 december 2019

De EO lanceert op zaterdag 11 januari de nieuwe zesdelige webserie 'Hoogvliegers: It's all in the game'. De webserie is een aanvulling op de achtdelige dramaserie 'Hoogvliegers'. Beide zijn vanaf zaterdag 11 januari te zien.

In de webserie 'Hoogvliegers: It’s all in the game' spelen professionele gamers samen met verschillende vliegers van de Luchtmacht een combatgame via Twitch. De een werkt in de virtuele, de ander in de echte wereld. Tijdens het gamen voeren zij gesprekken over oorlog, verantwoordelijkheid, angst, dilemma’s en keuzes onder hoge druk.


Twitch
Het spelplatform Twitch wordt veel gebruikt door gamers die live verslag doen van hun games. In samenwerking met NPO Innovatie en NPO 1 online werkt de EO voor het eerst samen met gamers om hun volgersgroep te bereiken en betrekken. De game en de vragen vanuit de Twitch-community vormen belangrijke input voor de webserie die vanaf 11 januari te zien is via npostart.nl en NPO 1 Facebook.

Realiteit nabootsen
Elke aflevering speelt er een andere vlieger tegen een bekende gamer. Deelnemende gamers zijn Mathia en Morrog. Gamer Mathia: 'Ik ben heel erg geïnteresseerd in de ervaringen van de gevechtsvlieger. Hoe verschillende zijn de keuzes professionele Luchtmachtvliegers maken als ze hetzelfde spel spelen?' Gamer Morrog vult aan: 'Ik ben erg benieuwd of we met de huidige games de realiteit geloofwaardig kunnen nabootsen. Ook lijkt het me interessant om te horen of iemand die nog nooit heeft gevlogen in een echt vliegtuig, zich zou kunnen redden als hij heel veel ervaring heeft in deze games.'

Spel of het echte werk?
Niki is één van de vliegers die aan de webserie meewerkt. Hij zegt: 'Ik ben benieuwd hoe gamers denken als ze gevechtsgames spelen. Denken ze dat er raakvlakken zijn met de realiteit en zijn ze daardoor geïnteresseerd in het beroep van gevechtsvlieger? Denken ze erover na of het spel een goede voorbereiding is voor het echte werk? Of zijn ze daar totaal niet mee bezig?'

De online webserie wordt uitgezonden via npostart.nl en NPO 1 Facebook, gelijktijdig met de dramaserie 'Hoogvliegers', die vanaf zaterdag 11 januari 2020 van start gaat.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers