NPO en omroepen tevreden met gewijzigde visiebrief minister Slob

woensdag 8 juli 2020

NPO en de omroepen zijn tevreden met de gewijzigde plannen van minister Slob voor de toekomst van de Nederlandse Publieke Omroep.

De minister past zijn plannen in diens vorig jaar verschenen visiebrief aan na constructief overleg met NPO, omroepen en zijn ministerie. Dat betekent een stabiele financiering voor de komende jaren, aandacht voor regio-programmering op NPO 2 en een onveranderd NPO 3.


NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman: 'De NPO is tevreden met de steun van minister Slob voor een toekomstbestendige en stabiel gefinancierde NPO. Wij zijn blij dat maanden van constructief overleg tot dit resultaat heeft geleid. De nieuwe afspraken betekenen ruimte voor de regio op NPO 2, waardoor NPO 3 de kraamkamer kan blijven voor talent. Bovenal ontstaat er nu meer financiële rust. Hard nodig om een kwalitatief hoogwaardige Publieke Omroep te kunnen blijven voor alle Nederlanders. Het geeft ons ook slagkracht om herkenbaar en vindbaar te blijven in een internationaal competitieve mediaveld. Zo zijn onze vele kijkers en luisteraars nog jaren verzekerd van een sterke, brede en toegankelijke Nederlandse Publieke Omroep, waar alle geluiden kunnen worden gehoord. Een onafhankelijk baken met een sterke nieuwsvoorziening en ruimte voor debat, cultuur, dramaseries en ontspanning.'

Arjan Lock, voorzitter van het College van Omroepen (CvO): 'Het is altijd al de taak geweest van omroepen om met zoveel mogelijk verschillende geluiden elke Nederlander te voorzien van zowel betrokken verhalen als onafhankelijk nieuws. De invulling van de visiebrief waar omroepen, de NPO en het ministerie hard aan hebben gewerkt, helpt daarbij. Juist tijdens deze coronacrisis laten omroepen en onze zenders zien dat met de nieuwsvoorziening en de verhalen van Nederlanders ze een sterke verbindende rol spelen in de samenleving. Door de solide financiering die nu is afgesproken en met meer ruimte voor de regio, blijven we dat doen. En dat verdient het publiek. Een sterke publieke omroep met goede informatie en verhalen uit elke regio.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers