Aaf Brandt Corstius en Marcel Musters winnen De Avond van Taal

zondag 31 december 2017

Aaf Brandt Corstius en Marcel Musters mogen zich 'Taalkenners 2017' noemen. Dat bleek zaterdag tijdens de uitzending van 'De Avond van Taal', een NTR-programma op NPO 2.

Columnist en schrijver Aaf Brandt Costius versloeg samen met acteur Marcel Musters de twee docenten Nederlands, Dion van Meel en Wouter Koster.


De winnaars van de quizrondes waren Aaf Brandt Corstius & Marcel Musters, Dion van Meel & Wouter Koster, Diederik Boomsma (CDA) & Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) en Floor Zijp & Timo Nijssen, beiden masterstudent journalistiek. Zij namen het tegen elkaar op tijdens het dictee, dat werd gepresenteerd door Annechien Steenhuizen. Hierbij maakte zowel het team bestaande uit Aaf Brandt Corstius & Marcel Musters als het team bestaande uit Dion van Meel & Wouter Koster zes fouten.

Deze twee teams namen het tegen elkaar op in de spannende finale, waarin zij een rebus moesten oplossen, die leidde naar een gedicht van de Dichter des Vaderlands, Ester Naomi Perquin. Aaf Brandt Corstius & Marcel Musters loste de rebus op in 103 seconden en wonnen hiermee 'De Avond van Taal'. Zij mogen zich Taalkenners van 2017 noemen.

Het woord van 2017: plofklas
Tijdens de uitzending werd samen met Het Genootschap Onze Taal het belangrijkste woord van 2017 bekend gemaakt: plofklas. Een aantal weken kon iedereen zijn belangrijkste woord van het jaar opgeven via de site van Het Genootschap Onze Taal, vervolgens werd er een top 10 gekozen waarop lezers en volgers konden stemmen.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers