Alleenstaande moeders met kinderen onder één dak in 'Villa Single Mama'

maandag 31 augustus 2015

In 'Villa Single Mama' nemen acht alleenstaande mama's en hun kinderen even 'pauze' van hun normale leventje alleen. Ze nemen hun intrek in een grote villa, in een landelijke omgeving waarin ze samen het huishouden en de opvoeding delen.

In acht afleveringen volgen we het wel en wee van de vrouwen en hun kinderen. Kunnen ze elkaar helpen sterker in het leven te staan?


Het aantal alleenstaande moeders in Nederland neemt toe en vaak staan ze in hun eentje voor grote uitdagingen: Hoe breng je je kinderen groot? Hoe ga je om met de vader van je kinderen? Hoe combineer je werk met je zorgtaken? Hoe houd je tijd over voor jezelf?

In 'Villa Single Mama' staan de moeders er even niet alleen voor. Het programma gaat uit van hun onderlinge kracht. Iedere moeder neemt een keer de leiding met als doel de andere moeders te laten leren van haar ervaring. Dat gaat uiteraard gepaard met onderlinge spanningen en conflicten, maar ook met nieuwe inzichten en vriendschappen.

De EO wil met dit programma aandacht vragen voor alleenstaande moeders en hun problematiek. De serie is de Nederlandse versie van het Engelse BBC-format 'Young Mum's Mansion' en wordt geproduceerd door Blue Circle.

'Villa Single Mama', vanaf dinsdag 1 september om 20.30 uur bij de EO op NPO 3.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers