Amerikaanse zender CBS koopt Holloway-reportage Peter R. de Vries

donderdag 28 oktober 2010

De Amerikaanse zender CBS heeft deze week twee reportages aangekocht die Peter R. de Vries een aantal weken geleden in de Verenigde Staten en Peru maakte met Beth Holloway, de moeder van de verdwenen Natalee Holloway. SBS 6 zendt het eerste deel van deze reportage aanstaande zondag uit. Het programma 'The Insider' van CBS Television Distribution zendt de aflevering vrijwel gelijktijdig uit. 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever' is vanaf zondag 31 oktober om 21.30 uur te zien bij SBS 6.

Afpersing
In de eerste aflevering van dit tweeluik vertelt Beth Holloway voor het eerst hoe de afpersing in zijn werk is gegaan, waarmee Joran van der Sloot haar 250.000 dollar afhandig wilde maken. Voor dat geld beloofde hij de plek aan te wijzen waar hij het stoffelijk overschot van Natalee had begraven. Beth Holloway verstrekte Peter alle emails die Joran aan haar schreef. Deze geven een schokkend beeld van de nietsontziende, berekenende wijze waarop hij met de gevoelens van Natalee’s moeder speelde. Beth Holloway betaalde uiteindelijk 25.000 dollar voorschot aan Joran. Op dat moment was ook de FBI ingeschakeld, die alles vastlegde. Peter kreeg ook inzage in de FBI-rapporten.


Confrontatie in Castro Castro gevangenis
In de tweede aflevering, die op 7 november wordt uitgezonden, is te zien hoe Beth Holloway samen met Peter de Castro Castro gevangenis in Lima binnen gaat, waar Beth onder het oog van de camera een confrontatie heeft met Joran van der Sloot. In de Amerikaanse pers heeft dit bezoek al de headlines van het nieuws gehaald, maar beelden zijn er nog niet van uit gezonden. In Peru hadden Beth en Peter bovendien een emotionele ontmoeting met de broer van de vermoorde Stephany Flores.

Het is de tweede keer dat een reportage van Peter R. de Vries in de Verenigde Staten door een groot network wordt aangekocht en uitgezonden. Eerder deed ABC dat met de geruchtmakende verborgen camera-actie met Patrick van der Eem, waarmee Peter een International Emmy-award won.

Vertrouwensrelatie
Peter: “Het is een ongelofelijk bijzondere reis met Beth geweest en dat heeft uniek, aangrijpend materiaal opgeleverd. Beth Holloway heeft het afgelopen half jaar helemaal niets in de pers gedaan, is nergens verschenen en heeft nergens op gereageerd. Dat ze vervolgens in mijn programma alles uit de doeken doet, terwijl de Amerikaanse zenders constant bij haar op de stoep lagen, is iets waar ik trots op ben. Ik heb met Beth in de loop der jaren een vertrouwensband opgebouwd en dat heeft geresulteerd in deze bijzondere samenwerking. Dat CBS de reportage ook uitzendt, is heel mooi. Er is sinds onze terugkeer met diverse partijen in de VS gesproken, maar ik ben blij dat het bij ‘The Insider’ van CBS terecht is gekomen”.

DOSSIER: Peter R. de Vries - zaak Natalee Holloway

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers