André Rieu blijkt waar kijkcijferkanon

zaterdag 22 november 2008

De populariteit van Maastrichtenaar André Rieu blijkt niet meer te stoppen. Nederland en Duitsland had hij al snel veroverd, maar nu moet ook de wereld eraan geloven. Nederland 1 en de TROS vertonen al een aantal weken wat er nu vooraf gaat aan een internationale tour van gigantische omvang. Een groot aantal trailers, een gigantisch decor en adembenemend veel personeel. Dat het spektakel veel kijkers boeit is onomstotelijk bewezen. Moest de show een paar weken genoegen nemen met een mindere plaats, nu keken 1,9 miljoen Nederlanders naar de show van Rieu, wat hem een prachtige eerste plaats in de kijkcijfer top 25 opleverde.

'


Popstars'  bleek eerder heerser op de vrijdagavond, maar is er een week tussenuit gegaan voor 'Domino Day'  en 'Het Nationaal Verkeersexamen'. Dat zorgt voor een deuk in het kijkcijfer van de show. Nog steeds zijn de cijfers heel redelijk, maar voorgaande shows wisten beter te scoren. Er hing in de show van vrijdagavond een wat nare sfeer. Rebecca is enigszins zwaarlijvig, en werd recent geconfronteerd met haar SM-hobby door het programma 'RTL Boulevard'. Gedurende de hele show werden hier sneren over gemaakt, tot het Rebecca teveel werd.

Daarnaast werd een oorlog uitgevochten tussen Gerard en Nance. De twee hadden in de zomer nog ontzettende ruzie die vooral breed in de media werd uitgevochten. Gisteravond werden over en weer sneren naar elkaar uitgedeeld.  Over het gebruik van de autocue, over het in de spotlight staan van Gerard en over de zwangerschap van Nance. Al met al een behoorlijk pittige uitzending. Naar de reguliere show keken 1,4 miljoen mensen, terwijl de uitslag door 1,7 miljoen mensen bekeken werd.

RTL 4 liet een tijd geleden trots weten 'The Lord Of The Rings' binnengehaald te hebben. De première van deze film vond gisteravond plaats. Vooraf werd op diverse sites hoog ingezet op deze film. Toch werd de film niet goed bekeken. Bij de eerdere uitzendingen van de trilogie werden de films veel beter bekeken. Toen werden ze rond kerstmis uitgezonden door de KRO. RTL4 trok 665.000 kijkers met de film.

Bron: De Telegraaf/Stichting Kijkonderzoek

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers