Arie Boomsma zoekt orgaandonoren voor nieuw KRO-programma

maandag 25 juli 2011

De KRO komt met een nieuw televisieprogramma waarin presentator Arie Boomsma een jaar lang orgaandonoren volgt. Het gaat hierbij om zowel mensen die - vaak lang - wachten op een transplantatie, als ook om personen die bijvoorbeeld een nier of beenmerg afstaan aan een familielid.

Hoe is het om te wachten op een juiste donor, en hoe is het om juist donor te zijn? Mensen die op een wachtlijst voor een donororgaan staan, of al in de voorbereiding van een transplantatie zitten, kunnen zich nog aanmelden via http://www.kro.nl/donor.


Arie volgt de personen in verschillende fases van het proces. 'Zelf heb ik mij pas een paar maanden geleden als donor laten registreren, terwijl ik de papieren al jaren thuis had liggen. Mensen blijven aarzelen, maar ondertussen gaan de levens van wachtenden letterlijk kapot. Ik heb het in mijn directe omgeving gezien. Donorregistratie is een urgent thema, dat het verdient om zoveel mogelijk aandacht te krijgen. Het zou mooi zijn als de urgentie over een paar jaar niet meer zo hoog zou zijn.'

Dit nieuwe donorprogramma past in de reeks programma's waarbij de KRO maatschappelijke thema's op de kaart zet: 'XXS' over leven met anorexia, 'XXL' over ernstig overgewicht en 'Uit de Kast' over homoseksualiteit. Dus wil jij laten zien hoe het is om te wachten op een juiste donor of hoe is het om juist donor te zijn, meld je dan nu aan op http://www.kro.nl/donor.

De serie is een coproductie van KRO en Skyhigh TV. Het programma wordt vermoedelijk in het najaar van 2012 uitgezonden.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier
KRO

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers