Australian Open vanaf maandag live en exclusief bij Eurosport

zondag 13 januari 2019

Ook in 2019 wordt in AustraliŽ het startschot van het Grand Slam-seizoen gegeven. Van maandag 14 tot en met zondag 27 januari zijn de karakteristieke blauwe banen van Melbourne Park het toneel van de 106e editie van de Australian Open.

Met meer dan 300 uur rechtstreeks en exclusief tennis op Eurosport 1 en 2 plus letterlijk élke bal van élke baan live via de Eurosport Player, kunnen tennisfans dagelijks in het Home of Grand Slam Tennis terecht.


Het commentaar bij de wedstrijden op Eurosport 1 komt van oud-tennisprofs Kristie Boogert en Mariëtte Pakker. Het tweetal zal samen met onze andere vaste tenniscommentatoren Abe Kuijl en Marc de Hous de eerste Grand Slam van het seizoen van commentaar voorzien. Op Eurosport 2 verzorgen Sabine Appelmans, Carlo Wilmots, Frank Balvers en Robbert Reimering het verslag.

Kiki Fever!
Kan Kiki Bertens het succesjaar 2018 een vervolg geven? De Wateringse had een ongekend seizoen en is inmiddels naar de 9e plek op de WTA ranglijst gestegen. In voorbereiding op de Australian Open haalde ze de halve finale van het toernooi in Sydney dus met de vorm zit het wel goed. Vorig jaar haalde ze de 3e ronde in Melbourne, kan ze dit jaar verder komen? Je ziet het op Eurosport!

Game, Schett & Matts - Return of the Mac!
Ook dit jaar is er natuurlijk weer Game, Schett & Mats. In een volledig nieuwe studio presenteren Mats Wilander en Barbara Schett twee maal per dag het magazine met scherpe analyses, interviews en achtergrondreportages nog meer diepte in de sportbeleving. Daarnaast zal ook John McEnroe zijn ongezouten mening geven tijdens het toernooi als de Commissioner of Tennis.

Federer
In 2018 wist Roger Federer het toernooi voor de 6e keer op zijn naam te schrijven door in 5 sets af te rekenen met de Kroaat Marin Cilic. De stylistische Zwitser is ook nu een van de grote favorieten.

Behalve de Australian Open zijn ook de drie andere Grand Slams – Roland Garros, Wimbledon en de US Open – van de eerste service tot en met het laatste matchpoint zien bij Eurosport, Home of Grand Slam Tennis.

Het uitzendschema voor Eurosport 1 ziet er als volgt uit:

Maandag 14 t/m maandag 21 januari - 01.00-14.15 uur
Dinsdag 22 januari en woensdag 23 januari (kwartfinales) - 01.00-12.00 uur
Donderdag 24 januari en vrijdag 25 januari (halve finales) - 01.00-12.00 uur
Zaterdag 26 januari (finale jongens & meisjes) - 03.00-07.00 uur
Zaterdag 26 januari (finale vrouwen) - 09.30-14.00 uur
Zondag 27 januari (finale mannen) - 09.30-12.45 uur

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers