AVROTROS verwelkomt nieuwe RvT-leden

maandag 2 december 2019

Vanaf 1 januari 2020 treden Frits Huffnagel, Esther Kwaks en Guido van Nispen toe tot de Raad van Toezicht van AVROTROS. Samen met de twee blijvende RvT-leden Hester Bais en Hans Snijder vormen zij samen de vernieuwde Raad van Toezicht.

Huidig RvT-voorzitter Ed Nijpels en Mirjam Nouwen en Eric Mijnsberge zijn aan het einde van hun termijn gekomen en nemen aan het einde van het jaar afscheid van hun toezichthoudende rol.


Theo Koning, voorzitter van de Verenigingsraad AVROTROS: 'We zijn erg verheugd met de komst van Frits Huffnagel, Esther Kwaks en Guido van Nispen. Zij brengen een schat aan kennis, ervaring en een netwerk mee waar de omroepvereniging haar voordeel mee kan doen. AVROTROS is zeer succesvol, zowel op radio, televisie als online en is van essentiële waarde binnen het publieke bestel. Dat is mede op het conto te schrijven van scheidende Raad van Toezichtleden Ed Nijpels, Mirjam Nouwen en Eric Mijnsberge. Zij hebben tot het einde van hun termijn een belangrijke bijdrage geleverd aan dit succes.'

Scheidend voorzitter van de Raad van Toezicht Ed Nijpels: 'Meer dan ooit heeft de Nederlandse samenleving een betrouwbare en onafhankelijke publieke omroep nodig. Een omroepbestel waar plek is voor meerdere geluiden en waar het publiek wordt geïnformeerd, geïnspireerd en soms ook vermaakt. Ik ben zeer trots op het feit dat deze fusieomroep er na 5 jaar zo goed voorstaat. De toekomst van AVROTROS is in goede handen bij deze directie en de vernieuwde Raad van Toezicht en ik neem met vertrouwen afscheid van dit prachtige mediabedrijf.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers