'Baantjer' beste Nederlandse politiereeks ooit

woensdag 8 januari 2014

De populaire RTL 4-serie 'Baantjer', over rechercheur Jurre De Kock (met Cee-Oo-Cee-Kaa), gespeeld door de inmiddels overleden Piet Römer, is de beste politieserie aller tijden.

Dat meldt HBO, dat een onderzoek heft gedaan naar misdaadseries in Nederland.


Bijna een derde van de ondervraagden zou voor 'Baantjer' gestemd hebben als beste politiereeks. Hoeveel Nederlanders er in totaal ondervraagd zijn, blijft evenwel onduidelijk. De serie is gebaseerd op de boeken van Appie Baantjer. Er werden maar liefst 123 afleveringen gemaakt van de serie. Ook in België worden de afleveringen nog steeds uitgezonden, op de nationale omroep Eén.

Vrouw overleden
Op dit moment toert een theatervoorstelling van Baantjer, evenwel gespeeld door andere personages, door Nederland. Piet Römer stierf in januari 2012, op 83-jarige leeftijd. Vandaag raakte echter bekend dat ook de vrouw van Piet Römer overleden is, zij is 86 jaar geworden.

Andere toppers
Op de tweede plaats van het onderzoek van betaalzender HBO staat 'Flikken Maastricht', dat door 22% van de ondervraagden werd aangevinkt. De misdaadserie 'Penoza' krijgt brons. De meest geliefde buitenlandse politiereeks zou 'Crime Scene Investigation' zijn (10%). Hoeveel kijkers er precies meewerkten aan het onderzoek, is niet duidelijk.

Bron: hln.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers