Bert van Leeuwen in nieuwe kennisquiz 'Wat weet Nederland'

zondag 3 februari 2013

Op 4 februari start de EO met de nieuwe dagelijkse kennisquiz 'Wat weet Nederland'. Bert van Leeuwen neemt kandidaten én kijkers mee in het collectieve geheugen van Nederland.

In de quiz wordt bepaald wat Nederlanders met z'n allen weten. Bijzonder is de bijdrage die kijkers kunnen leveren: zij kunnen meespelen op de website http://www.watweetnederland.nl. Maar op deze site kunnen bezoekers ook gebeurtenissen en weetjes toevoegen en ranken. Dit collectieve geheugen vormt daarmee weer de bron voor de kennisvragen die Bert in de quiz stelt. Zo bouwt Nederland samen aan haar online collectieve geheugen.


Bert van Leeuwen: 'Ik ben blij weer terug te zijn met een mooie kennisquiz. Ik houd gewoon van het spelletje en dit is een leuke nieuwe variant, waar we kijkers op een bijzondere manier bij betrekken!.'

De kennis van kandidaten wordt getest in verschillende categorieën: sport, geschiedenis, natuur en wetenschap, ontspanning, cultuur, aardrijkskunde, religie en Nederland.

'Wat Weet Nederland', vanaf maandag 4 februari elke werkdag om 18.25 uur bij de EO op Nederland 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers