Bert van Leeuwen komt met nieuw programma 'Je Geld of Mijn Leven'

dinsdag 11 december 2018

In het nieuwe EO-programma 'Je Geld of Mijn Leven' volgt presentator Bert van Leeuwen vier patiŽnten die via crowdfunding proberen geld voor een voor hen onbetaalbare behandeling, therapie of operatie bij elkaar te krijgen.

De behandeling wordt niet vergoed door hun zorgverzekeraar, terwijl het wel hun leven kan redden, verlengen of de kwaliteit van leven wezenlijk kan verbeteren. Dit is voor hen de laatste hoop.

In de kick-offuitzending op 12 december worden de vier mensen geportretteerd en vertellen ze over het doel van hun crowdfundingsactie. De kijker wordt opgeroepen om geld te doneren om de patiënt, die ten einde raad is, te helpen. Daarnaast wordt ook toegelicht waarom er geen vergoeding is vanuit de zorgverzekeraar.

Vervolgens volgt Bert van Leeuwen samen met een cameraploeg deze vier mensen een half jaar tijdens belangrijke momenten. Daarvan wordt een vervolg gemaakt dat volgend jaar wordt uitgezonden. In dat vervolg is te zien hoe het de deelnemende patiënten is vergaan, of het hun gelukt is het benodigde geld bij elkaar te krijgen, hoe de behandeling is verlopen en of ze blij zijn met het hulpmiddel dat bij elkaar gecrowdfund is.

Wat is een mensenleven waard?
De vragen die in het programma gesteld worden zijn: Wat is een mensenleven waard gezien de grenzen van het zorgstelsel? Waarom wordt de behandeling van de patiënten in het programma niet vergoed? En op wie kan je rekenen als je laatste hoop op genezing of levensverbetering onbetaalbaar lijkt?

Bert van Leeuwen: 'In 'Je Geld of Mijn Leven' willen we de mensen die in ons zorgverzekeringssysteem buiten de boot vallen een gezicht geven.'

'Je Geld of Mijn Leven' wordt geproduceerd door Vincent TV Producties.

'Je Geld of Mijn Leven', vanaf dinsdag 12 december om 20.30 uur bij de EO op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers