BN-ers binden strijd aan in 'Mud Masters VIPS' voor KNGF Geleidehonden

dinsdag 12 juli 2016

Airen Mylene, Kees van der Spek, Jim Bakkum, Leontien van Moorsel en Frans Duijts gaan samen met een vriend, vriendin of familielid de sportieve uitdaging aan om voor KNGF Geleidehonden mee te doen aan een heftige obstacle run parcours.

Met hun inzet roepen zij op om de opleiding van geleidehonden te steunen. De race staat symbool voor de hindernissen die mensen met een visuele, lichamelijke of psychische beperking elke dag met hulp van hun geleidehond overwinnen. De BN-ers trotseren de hindernissen in de hoop om als eerste de finish te bereiken. Wie weet de race als beste te volbrengen?


De vijf teams die het tegen elkaar opnemen, bestaan uit; presentatrice Airen Mylene en voormalig hockey-international Taeke Taekema, presentator Kees van der Spek met zijn goede vriend presentator André van der Toorn, acteur en zanger Jim Bakkum en zijn broer Danny, wielrenkampioene Leontien van Moorsel en haar zus Wilma en zanger Frans Duijts met zijn neef Chris.

Parcours
In 'Mud Masters VIPS: helden over de hindernis' moeten de deelnemers drie runs tot een goed einde weten te brengen. Na run 1 is er een eerste klassement en moeten alle vijf duo's nieuwe obstakels overwinnen in run 2. Na deze run vallen er twee duo's af en strijden de overgebleven drie duo's tegen elkaar in de finale-run. Welk koppel sleept de beker en de felbegeerde winnaarstitel in de wacht?

KNGF Geleidehonden (Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds)
KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor bezit de organisatie een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zet de Nationale Zorghonden Autoriteit tegenwoordig ook in voor mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen met een motorische beperking, (oud-) geüniformeerden met PTSS of kinderen met autisme. Voor het opleiden van deze honden is de stichting grotendeels afhankelijk van giften en nalatenschappen.

'Mud Masters VIPS: helden over de hindernis' wordt geproduceerd door Skyhigh TV.

'Mud Masters VIPS: helden over de hindernis', woensdag 13 juli om 20.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers