BNN is op zoek naar crisisoplossers

dinsdag 12 juni 2012

Hoe lossen we de economische crisis op? Vraag dat maar aan de slimme, creatieve jonge mensen van Nederland! Het TVLab-programma 'The Pitch' komt met de ideeŽn waar beleidsmakers en politici nooit op kunnen komen. BNN zoekt jonge denkers die een plan hebben waarmee de crisis bestreden kan worden.

eb jij een originele manier om jeugdwerkeloosheid te verminderen, een slimme truc om de euro weer hot te maken, of gewoon een methode om heel veel geld te verdienen? Meld je dan nu aan via thepitch.bnn.nl en wie weet presenteer jij je plannen binnenkort aan het grote publiek.

Al jaren gaan we gebukt onder een zware economische crisis. De werkloosheid stijgt, de huizenmarkt is ingestort en lonen bevriezen. Terwijl de zorgkosten, belastingen en energieprijzen juist alleen maar hoger worden. Overheid, beleidsmakers, economen en andere grijze meneren zitten met de handen in het haar. En ondertussen wordt het probleem alleen maar groter.


In het BNN-programma 'The Pitch' krijgen jonge mensen de kans dit probleem op te lossen. Ze pitchen hun concrete out-of-the-box-plannen bij een jury die samen met de bedenkers aan de slag gaan om het plan uit te werken en te testen. Het beste idee belandt niet in een of andere Haagse bureaula, maar wordt samen met een minister, CEO of andere beslisser daadwerkelijk uitgevoerd.

'The Pitch' wordt uitgezonden tijdens TV Lab op donderdag 16 augustus bij BNN op 3 en gepresenteerd door Nicolette Kluijver. In deze aflevering staat de oplossing van de economische crisis centraal. Als het experimentele programma goed wordt ontvangen komt er een vervolg waarin er wordt afgerekend met andere grote problemen.

TV Lab 2012 is een week vol vernieuwende, afwijkende en creatieve programma’s en is te zien van 13 tot en 17 augustus op Nederland 3.

Meer info over het programma en aanmelden op thepitch.bnn.nl.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier
BNN

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers