BNN komt dit najaar met nieuwe dramaserie 'Vechtershart'

dinsdag 2 juni 2015

De opnamen voor de nieuwe, rauwe en spannende dramaserie 'Vechtershart' zijn deze week van start gegaan. Een achtdelige serie die zich afspeelt in de bloedfanatieke, hechte en bijzondere wereld van de vechtsport en boksscholen.

Waldemar Torenstra vertolkt de rol van Nick Roest, een voormalig K1-kampioen, die na vier jaar gevangenisstraf vrijkomt. Nick is in de bak beland door een geweldsdelict, waarbij ook zijn jongere broer, de advocaat David Roest (Benja Bruijning), betrokken was. Berooid probeert Nick zijn leven weer op te pakken. Hij is vastbesloten zich in de sportschool van zijn vader terug te knokken naar de top van de vechtsport. Naast Waldemar en Benja hebben ondermeer Imanuelle Grives, Werner Kolf en Johan Leysen grote rollen in de serie.


Waldemar: ''Vechtershart' is dé serie waarin twee van mijn passies samenkomen: acteren en kickboksen. 'Vechtershart' gaat over knokken, over overleven, maar vooral over familiebanden, over de relatie van twee broers en hun vader.'

'Vechtershart' is een coproductie van BNN en Endemol Nederland en naar een idee van Waldemar Torenstra, Maaik Krijgsman en Annemieke van Vliet. Waldemar raakte geïnspireerd doordat hij al van jongs af aan kickbokst en Maaik maakte in 2003 de gelijknamige documentaire Vechtershart, met daarin de 18-jarige Badr Hari. Het schrijfteam bestaat uit hoofdscenarist Pieter Bart Korthuis ('Penoza'), Franky Ribbens ('Hollands Hoop', 'Nachtrit'), Chris Westendorp ('Jongens', 'Dorsvloer vol Confetti') en Maaik Krijgsman. De regie is in handen van Lourens Blok ('Feuten', 'Boy 7', 'Midden In De Winternacht') en Tomas Kaan ('Groenland', 'Dagen van Gras').

'Vechtershart', vanaf 15 november iedere zondag bij BNN op NPO 3.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers