'Dance Dance Dance' nieuwe zaterdagavond-sensatie: kick off 3 september

woensdag 2 september 2015

'Dance Dance Dance' is hét nieuwe RTL 4-zaterdagavondprogramma. In deze danssensatie, te zien vanaf 5 september, schitteren vijf bekende Nederlanders samen met hun eigen partner, familielid of collega en dansen op verbijsterende wijze de sterren van de hemel.

Het niveau is hoog, de voorbereidingen loodzwaar en de performances zijn op z'n minst spectaculair te noemen. Gebruik makend van de nieuwste digitale technieken storten de deelnemers zich vol overgave in dit nieuwe dansavontuur. Humberto Tan met dochter Julia, 'GTST'-actrice Pip Pellens met haar vriend Pim Wessels, Euvgenia Parakhina en partner Jeroen Jorna, 'Moordvrouw'-acteurs Fockeline Ouwerkerk en Achmed Akkabi en Sylvana Simons met haar neef Regillio Denswil verpletteren heel Nederland met hun dance skills.


Dansprofessional Timor Steffens is als artistiek leider intensief betrokken bij het creatieve proces en eindverantwoordelijk voor alle choreografieën. De lat ligt hoog voor de deelnemers want Timor heeft met grootheden als Michael Jackson en Madonna het podium gedeeld en verwacht nothing but the best van de BN’ers en hun danspartners.

In zes afleveringen zetten de koppels verschillende dansacts neer, op de muziek én met de originele choreografie van deze zeer bekende dansnummers. Door het gebruik van de nieuwste technieken, zoals videomapping en augmented reality, is sensatie verzekerd bij alle optredens. De koppels schitteren niet alleen als duo, maar krijgen ook de kans om de jury omver te blazen met een spectaculaire solodans.

Alle acts worden onder de loep genomen door een zeer kritisch en vakkundige jury bestaande uit Dan Karaty, Igone de Jongh en Timor Steffens. Het dancespektakel wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Jandino Asporaat. Elk koppel verdient een geldbedrag dat ze schenken aan een door hen zelf te kiezen goed doel. In de finale geeft het winnende koppel maar liefst 100.000 euro weg.

Kick off-uitzending 'Dance Dance Dance'
Vol enthousiasme en vertrouwen starten de koppels aan de maandenlange trainingen. Vrijwel direct slaan ze steil achterover. De uitdaging die ze op hun eerste dag voorgeschoteld krijgen van artistiek leider Timor Steffens, maakt meteen duidelijk dat dit avontuur echt serious business is. Hoe vergaat het de koppels tijdens hun eerste trainingsmomenten? Waarom doen ze mee en hoe houden ze zichzelf staande?

In de kick off uitzending, te zien bij RTL 4 op donderdag 3 september, leert de kijker alle deelnemers van dichtbij kennen in een periode van afzien en doorzetten, maar zien ze ook hoe zij genieten van deze waardevolle tijd. Stuk voor stuk beseffen de kandidaten dat dit een waanzinnige en unieke kans is, waarbij ze mogen werken met internationale topdansers en gerenommeerde internationale choreografen. De weg naar de grote studiovloer is lang en gaat met vallen en opstaan. Met tranen van onmacht, maar ook van geluk en overwinning gaan de koppels met sprongen vooruit.

Ook krijgt de kijker de laatste voorbereidingen in de studio te zien, met een uniek kijkje achter de schermen.

'Dance Dance Dance' is ontwikkeld en geproduceerd door Talpa.

'Kick off Dance Dance Dance', donderdag 3 september om 21.30 uur bij RTL 4.
'Dance Dance Dance', elke zaterdag vanaf 5 september om 20.00 uur bij RTL 4.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers