'Dancing On Ice' scoort in de hogere welstandsklasse

maandag 15 januari 2007

De kop is eraf. Alle 13 BN'ers hebben hun eerst kür voor een groot publiek geschaatst. Ook schaatsten de twee toegevoegde deelnemers, Cindy en Antoni, hun allereerste kür na slechts één dag oefenen. Het publiek heeft bepaald dat de 21-jarige Antoni uit Breda zich officieel de 14e kandidaat mag noemen.

A


fgelopen vrijdag haalde het programma 968.000 kijkers (6+). ,,We hadden een geweldig programma", zegt Fons van Westerloo in de Telegraaf. ,,De sfeer was heel erg goed tijdens de uitzending", zegt producent Wim Dröge. ,,Het programma liep als een zonnetje", zegt Paul Römer.

Uit het kijkersprofiel blijkt dat Dancing on Ice relatief beter scoort op hogere welstandsklassen. ,,Voor welstandsklasse A (de hoogste) in absolute zin zelfs het best.", zegt kijkcijferanalist John Tibbe. In grote lijn ziet hij dat de kijkers niet trouw zijn aan één van beide programma's. De strijd is volgens hem dus nog zeker niet beslist, maar SBS heeft wel een duidelijke voorsprong genomen.  John: ,,Er wordt heel erg veel gezapt tussen beide programma's en ik zie een opmerkelijk klein kijkerspubliek voor Dancing on Ice de laatste 10 minuten. En mannen kijken duidelijk minder naar ons programma, dus daar zal rekening mee moeten worden gehouden bij de komende promotiecampagne."

De paren hebben een week de tijd om hun schaatstechnieken te verfijnen voordat ze een nieuwe kür a.s. vrijdagavond mogen laten zien aan het publiek en de jury. Zaterdagavond wordt er bekend wie als eerste Dancing on Ice moet gaan verlaten.

DOSSIER: IJsdansoorlog 2: RTL 4 versus SBS 6

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers