Danny Ghosen's 'Narcostaat' vanaf maandag op NPO 3

zondag 17 november 2019

In de 4-delige serie 'Narcostaat' onderzoekt Danny Ghosen de wereld van de Nederlandse drugscriminaliteit. In de drugsindustrie gaan tientallen miljarden om, er vallen doden, ambtenaren worden omgekocht, drugsafval wordt gedumpt én er wordt gretig afgenomen door steeds meer gebruikers.

Wie zijn de mensen achter de krantenkoppen en nieuwsberichten? In deze serie komen ze aan het woord. Mensen uit de boven- én uit de onderwereld. Anonieme criminelen - die normaal de schaduw opzoeken - praten nu vrijuit. Danny spreekt de agenten die op hen jagen of experts die veel weten van de illegale wereld. En hij praat met slachtoffers van het groeiende drugsgeweld.


Een boeiend en urgent verslag van de dreigende situatie waarin Nederland terecht is gekomen.

Nederland is een grote speler in de internationale drugswereld. We produceren en verhandelen grote hoeveelheden drugs en zijn een ideaal land voor maffiabazen. Lage straffen, goede infrastructuur. Ons land dreigt in de greep van zware criminelen te komen, een narcostaat ligt op de loer. De extreem winstgevende illegale industrie zorgt voor harde strijd tussen rivaliserende bendes. Met steeds meer doden tot gevolg.

Duizenden mensen die iedere dag bezig zijn met drugshandel/productie, duizenden die zich bezig houden met opsporing én een steeds groter wordende groep mensen die recreatief illegale drugs gebruiken. Hoe verhouden die werelden zich?

Danny Ghosen geeft de mensen uit de drugsindustrie een gezicht, zowel uit de boven- als de onderwereld. Ze vertellen hem wat hen drijft, wat hun dilemma’s zijn en wat hun toekomstverwachting is. Hij trekt op met dealers, praat met gebruikers, portretteert agenten en rechercheurs, interviewt crimejournalisten en burgemeesters. Zo ontstaat in vier afleveringen een gedetailleerd en menselijk beeld van een verboden wereld die groter en groter wordt.

'Narcostaat', vanaf 18 november bij de NTR op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers