'Danny in de Buitenwijken': een inkijkje in de beruchtste achterstandswijken van Europa

maandag 24 september 2018
Foto: © NTR 2018

NTR-presentator Danny Ghosen is vanaf woensdag 26 september te zien in de nieuwe, zesdelige NPO 3-documentairereeks 'Danny in de Buitenwijken'.

In de serie bezoekt Danny bewoners van beruchte buitenwijken van grote Europese steden. Buitenwijken waar je als toerist liever niet komt. Hoe houden de inwoners zich staande in een wereld waar criminaliteit, werkloosheid, drugsgebruik en radicalisering de boventoon voeren?

Danny duikt onder meer in de maffiawijk Scampia (Napels), bekend van de serie 'Gomorra'; in Darndale (Dublin) waar depressie en zelfmoord aan de orde van de dag zijn en tienermoeders op straat gezet worden, in de wijk Ferentari (Boekarest) die geteisterd wordt door heroïnehandel en crackverslaafden, in Les Quartiers Nord (Marseille) waarvan inwoners soms dagenlang worden afgesloten van de buitenwereld vanwege politierazzia’s, en in Small Hall (Birmingham) dat steeds verder radicaliseert en waar moslims vanuit heel Europa zich vestigen.

Ondanks de zware onderwerpen zijn de afleveringen niet alleen kommer en kwel. Danny toont ook hoopvolle verhalen en laat zien hoe jonge mensen onder de zware omstandigheden toch wat van hun leven proberen te maken.

Aflevering 1: Napels
Hoe ontworstelen bewoners van de buitenwijk Scampia zich aan de ijzeren greep van de Napolitaanse maffia? Danny bezoekt de Vele, de flats die in de serie 'Gomorra' het decor vormen, ontmoet de charismatische judo coach Maestro Maddaloni en eet een bord pasta met misschien wel de meest talentvolle jonge vrouw van de buurt.

'Danny in de Buitenwijken', woensdagen vanaf 26 september om 21.05 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers