De bijzondere, alledaagse levens in een Brabantse volkswijk in 'Typisch Tuinzigt'

zondag 11 februari 2018

In de 'Typisch'-reeks op NPO 2 volgen we vanaf 12 februari de levens van de markante bewoners van het Bredase Tuinzigt. De wijk heeft niet altijd een goede reputatie gehad en wordt in de volksmond ook wel Tuigzigt genoemd.

Maar de meeste Tuinzigters willen hun wijk voor geen goud verlaten. 'Typisch Tuinzigt' volgt drie weken lang het bijzondere, alledaagse leven in deze echte Brabantse volkswijk. De serie is vanaf maandag 12 februari te zien om 19.15 uur op NPO 2.

In de eerste aflevering maken we kennis met Jan Koetsier. Hij probeert door te breken als DJ Janoesj en runt daarvoor vanuit huis z’n eigen radiostation. De stoere en kwetsbare Carla moet na 13 jaar haar geliefde Tuinzigt dan toch echt gaan verlaten. De markante Bets probeert vanuit haar kleine, tweedehands kledingwinkeltje de buurtbewoners te helpen het hoofd boven water te houden. En de 36-jarige Hicham vindt het nu echt tijd worden het ouderlijke huis te verlaten en gaat op zoek naar een vaste baan.

Serie
In de docu-serie 'Typisch..!' portretteren de EO - afgewisseld door BNNVARA - bewoners van tien Nederlandse wijken en gemeenten. Elke reeks duurt drie weken en wordt van maandag tot en met donderdag uitgezonden. In de eerste week maken we naast Dj Janoesj, Carla, Bets en Hicham ook nog kennis met onder meer de familie Aerts. Die hebben een jaar gespaard om de 18e verjaardag van dochter Dominique groot te kunnen vieren. En de Antilliaanse Raquel laat met haar vrolijke verschijning de zon schijnen in het winterse Tuinzigt.

'Typisch!... Tuinzigt', vanaf 12 februari om 19.15 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers