'De Buit': tien gezagsgetrouwe burgers plegen de roof van hun leven

zondag 6 januari 2019

Lukt het 'gewone' mensen een misdaad te plegen en te dealen met de gevolgen van hun actie? Zijn ze opgewassen tegen de spanning en de onzekerheid die hun criminele daad met zich meebrengt?

Wat is de prijs die ze betalen als blijkt dat je moet liegen tegen iedereen die je lief is? In het nieuwe AVROTROS-programma 'De Buit' plegen tien normaal gesproken gezagsgetrouwe burgers de overval van hun leven en maken 80.000 euro buit. Wie het lukt om twee weken lang het hoofd koel te houden en uit handen te blijven van een speciaal rechercheteam, mag zijn buit behouden. 'De Buit', van de makers van 'Hunted', is te zien vanaf maandag 7 januari op NPO 3.


Plaats delict is Helvoirt. Tien inwoners van dit rustige en gemoedelijke Brabantse dorp vormen een gelegenheidsbende. Met elkaar beramen zij een overval op een bestelbusje met daarin 80.000 euro cash. Is de buit binnen dan wordt het geld verdeeld en is het ieder voor zich. Niet alleen moeten ze hun deel twee weken verborgen weten te houden, ze moeten het verplaatsen en delen ervan uitgeven.

Hierbij worden de nieuwbakken ‘criminelen’ op de hielen gezeten door een team van doorgewinterde rechercheurs. Die gaan direct na de roof aan de slag en zetten alles op alles om de misdaad op te lossen. Hoe meer de rechercheurs te weten komen, hoe heter het de bendeleden onder de voeten wordt. Zijn deze normale burgers opgewassen tegen de spanning en onzekerheid die het leven als crimineel met zich meebrengt?

'De Buit', alles heeft z'n prijs.


'De Buit', vanaf maandag 7 januari om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers