'De Luizenmoeder' wint de Zilveren Nipkowschijf - VIDEO

donderdag 21 juni 2018
Foto: © AVROTROS 2018

De komedieserie 'De Luizenmoeder' heeft de prestigieuze Zilveren Nipkowschijf, uitgereikt door een vakjury van televisiecritici, gewonnen.

De makers en een deel van de cast, Jennifer Hoffman, Diederik Ebbinge en Ilse Warringa, ontvingen de prijs donderdag 21 juni 2018 in het Ketelhuis in Amsterdam. Het is voor het eerst sinds 2014, toen de AVROTROS-serie 'Ramses' als winnaar uit de bus kwam, dat de vakprijs naar een serie gaat.

Het eerste seizoen van 'De Luizenmoeder' werd in het voorjaar van 2018 uitgezonden, mét succes. Er keken op het hoogtepunt maar liefst vijf miljoen mensen. Een tweede seizoen is in de maak. De serie is toe nu toe aan drie landen verkocht, waar remakes in voorbereiding zijn. 'De Luizenmoeder' maakt ook nog kans op Gouden Televizier-Ring, die tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in het najaar van 2018 wordt uitgereikt.

Bekijk een aantal hoogtepunten uit het eerste seizoen:


In 'De Luizenmoeder' stapt Jennifer Hoffman in de rol van Hannah, een gescheiden moeder die te maken krijgt met pijnlijk herkenbare situaties voor elke ouder. De cast bestaat naast Hoffman uit llse Warringa, Diederik Ebbinge, Bianca Krijgsman, Henry van Loon, Rop Verheijen, Maaike Martens, Leny Breederveld, Meral Polat, Rian Gerritsen, Andre Dongelmans en Arnoud Bos.

De serie is geschreven door Ebbinge, Warringa en Eva Aben. De regie ligt in handen van Jan Albert de Weerd.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers