'De Nieuwe Uri Geller' is terug bij SBS 6

maandag 5 januari 2009

SBS kondigde begin december al aan dat er een nieuw seizoen van 'De Nieuwe Uri Geller' aankwam. Op vrijdag 9 januari gaat dit nieuwe seizoen daadwerkelijk van start. Ten opzichte van het voorgaande seizoen zijn enkele veranderingen doorgevoerd. De mystiek en magie blijft echter overeind.

B


elangrijkste verschil is dat de show gewoon in Nederland is dit jaar. Moesten vorig jaar nog bussen naar de ProSiebenSat1 studio in Keulen rijden, nu is een korte rit naar Studio 24 op het mediapark in Hilversum genoeg. Dat voorspelt meer bekende Nederlanders die aanwezig zijn bij de shows en publiek dat een stuk enthousiaster zal zijn.

Maar liefst 12 mentalisten nemen aan deze reeks deel. Wekelijks kunnen twee mentalisten door, één van hen krijgt namelijk onschendbaarheid van Uri Geller, de andere mentalist wordt gekozen door het publiek thuis.

SBS gelooft in de show door ze een vaste plek te geven op het entertainmentslot, de vrijdagavond primetime. Het voorgaande seizoen stond op 20.00 uur zaterdagavond en was daarmee entertainment dat de vrijdag aanvulde. Nu moet de show op eigen benen staan om 20.30 uur op vrijdag. Tooske Ragas en Patty Brard zullen ceremoniemeesters zijn dit seizoen.

Daar zal de show het niet eenvoudig hebben. RTL zet voor het eerst sinds tijden entertainment op vrijdag neer in de vorm van 'X-Factor'. De show past volgens RTL niet meer op de zaterdag die vooral is gericht op het 'gezellige' amusement. Daarbij moet gedacht worden aan 'Ik Hou Van Holland' en soortgelijke programma's. Ook de PO heeft alvast een troef klaar staan. 'De Palingsoap' en 'Het Vrije Schaep' hebben bewezen dat de PO ook in deze periode op oorlogssterkte staat. Zelfs in economisch minder interessante tijden dus een spannend tv menu.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers